12 mars 2013

En dagbok för alla

Verkar som om facebook blivit som en dagbok för många. Hela tiden läggs det upp bilder på precis allting, och hela tiden ska det uppdateras med både långa och korta statusar. Bryr sig någon egentligen om att få veta vad du gjort varje dag och vad du ätit till lunch och middag ? Jag vet inte, någon kanske är intresserad. Men folk borde nog dra en gräns på sitt uppdaterande i vissa fall. Ifall statusarna är roliga och har någon point kan man ju uppdatera ofta för att underhålla andra. Många tycker också om att dela med sig av mycket personliga problem och åsikter. Det kan orsaka onödigt käbblande på facebook när man missförstår var andra, eller helt enkelt inte håller med och vill göra det klart för alla.
Tycker att personer som vill dela med sig av sitt liv i så stort omfång kunde starta en blogg. Då är det fritt fram för dem som är intresserade att läsa och ta del av andras liv. Men då behöver inte alla facebook-vännerna göra det. Visst tar det längre tid att skriva ett blogg-inlägg än en statusuppdatering men man kan väl samla alla statusuppdateringar till ett blogg-inlägg. Tar antagligen lika mycket tid ändå.
Nu sjunker jag lika lågt som dem jag inte förstår att måste hacka ner på andra, skriva hur barnsliga personer är som gör si och så, är inte personen som skriver det på facebook precis lika barnslig ? Tycker bara det är så otroligt onödigt. Har man facebook, en massa "vänner" där och delar med av ens ditt liv, ska man inte sedan ta problem när andra blandar sig. Det är så det går till. Människor är nyfikna och tycker om att blanda sig. Ifall man inte tål detta måste man sluta dela med sig till folk man inte vill ska veta om saker eller sluta använda facebook. Menar inte att kritisera någon alls, men folk kanske kan ta sig en tankeställare över detta ? Allt som läggs upp på facebook förlorar man ägarrätten över, och allt går att komma åt om man är duktig.


FACE YOUR PROBLEMS, DONT FACEBOOK THEM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)