2 december 2013

Lilla jul och första advent

Ute är marken vit så nu blev det lite mera julkänsla :) Här har vi först idag fått upp julpynten, tog nog ner dem från vinden redan på fredagen men har inte haft tid att börja syssla med dom. Alla saker ska ju hitta sin egen plats i vårt nya hus, och det är inte det lättaste. Dessutom hade mössen varit ihop med julpynten så fick putsa av allting. Tur hade mössen inte knagat på någonting av tyg, bara en krimskramsjulbelysslinga hade de fått i miljoner små glitterkorn.

I min familj har vi alltid firat lilla julen med godsaker och en liten julklapp, hela familjen tillsammans. De senaste åren har lilla julen ofta spenderats med vänner och glögg. I år blev det inget lilla juls firande för vår del. På eftermiddagen var vi på kalas, där det visserligen var enorm julstämning men för mycket oljud för julkänsla. När vi kom hem badade vi lilla fröken och lade henne i säng. Tände lite ljus och värmde glögg och där gick hela kvällen.

Första advent sov vi ända till 11, jestas ändå! När regnmolnen försvunnit gick vi ut och radade ved i någon timme. På eftermiddagen var vi bjudna på mat till mamma. Goda rester fick vi äta och fick med oss hem lite fisk. På kvällen testade Daniel brandalarmet genom att sätta igång spisfläkten när vi hade eld i takkan. Jag och lilla fröken fick stänga in oss i hennes rum och vänta tills röken vädrats bort.

Sådär annars så har vi fått en del gjort. På fredagen fick jag beställt tandläkare och bokat präst. På lördagen beställde jag julkort och dopinbjudningskort.

Idag har vi bara varit hemma. Vi var på en 40 minuters länk och så har vi umgåtts massor, här sover vi inte onödigt på dagen mera. Sedan har jag städat och satt fram alla julpynt.








Vet inte varför det inte alls lyckades att fota i vardagsrummet utan blixt, alla bilder blev bara suddiga då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)