28 januari 2014

Inredningsprogram

Ser på Sisustusarkkitehti Marko Paananen på tv, och jag valde helt rätt del. Han påstår att nutidens hus är 20 år efter vad vi människor idag kräver, alla sovrum är för små och planlösningarna inte det konsumenterna vill ha, att kunderna inte respekteras och kunderna är onöjda. Kunderna måste kunna kräva bättre vad det är de vill ha. 
Jag håller med honom till en del. Jämför man hus byggda nu och hus byggda på 80-talet är ju nog alla kvadratmeter utnyttjade i dagens hus, onödiga korridorer och tomrum är bortlämnade och bottnet planerat på ett annat sätt. Att sovrummen är små kan jag hålla med om. Och dessutom hemskt olika i storlek. Det mesta är ändå fast i pengarna. Kundens pengar. Och vad kunden kan få för sina pengar. 

Marko Paananen tycker att i ett barnfamiljshus gott kan finnas 2 diskmaskiner. Man tar från den med rent och lägger i den som är smutsig när man ätit, sedan diskas de turvis. Lätt för barnen. Och det stämmer ju nog att diskmaskinen är lätt att fylla med smutsig disk, det är det där att tömma den som är det svåra. Så då slipper man det där onödiga tömmandet hela tiden. Något jag nog ska försöka få igenom i nästa hus ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)