4 mars 2014

4 månader på torsdag

Matilda hade 4-månaders granskning idag och visade bara små tecken på blyghet inför rådgivningstanten. Men vem sku nu tycka om att någon främmande människa kommer och klär av dig och börjar ha sig. Blygheten försvann när hon konstaterade att mamma nog är där brevid hela tiden.
Igår smakade vi på risvälling blandat med hälften mjölk och det gick lite dåligt ner, men jag tror det var kakkan påväg ut som gjorde att maten inte smakade. Nu tyckte rådgivningstanten att vi ska börja smaka på potatis, morot och batat. När hon lärt sig svälja puréer får vi börja med kvällsgröt :)
Både rådgivningstanten och läkaren tyckte att Matilda växer så fint, fast hon var så liten när hon föddes har hon vuxit ikapp sig ordentligt. Det att hon vuxit så bra tyder också på att där inte finns något hjärtfel, och det är en lättnad att höra. Annars var allt bra och som det ska vara.
För någon vecka sen lärde hon sig ropa, så nu har hon ett förskräckligt oljud när hon vill ha uppmärksamhet. Hon skrattar ofta och pratar högt och ljudligt. Samtidigt är hon en liten funderare, hon kan vara hemskt allvarlig och studera saker länge. Hennes favoritsånger sedan en tid tillbaka är Vyssan Lull och Klappa Händerna. Hon ligger gärna i gymmet och grejar med leksakerna som hänger, efter en stund har hon rivit ner dem hon får tag i.
De första tänderna är påväg, gommen är svullen och man ser tänderna under tandköttet. Det betyder att allt ska i munnen, hon äter på händerna så det riktigt slafsar! Bitleksakerna har hon ännu inte riktigt förstått sig på men tutten går lika bra att tugga på när det kliar. Eller mammas fingrar.
På söndagen simmade vi 4de gången och nu förstod hon att man kan plaska där också och inte bara hemma i badkaret.
En nöjd liten tös som nog vet vad hon vill. Och ligga i famnen, det vill hon inte!

64cm och 7060g stor :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)