22 maj 2014

M300





Crescent M300 flyttade hem till oss i förra veckan. Köpte den begagnad med tanken att om den inte är vad jag vill ha, säljer jag den vidare. Här tills har jag varit nöjd så den får stanna en tid!
Den har stora lufthjul (ilmakumipyörät) baktill och små snurrande hårdgummihjul (täyskumi) framtill. Framhjulen är låsbara som gör att den är lätt att köra i terräng också. Kärran sattes på prov genom att jag gick åkervägen till svärföräldrarna. Sandväg, dålig åkerväg full i gropar och inga problem att komma fram med denhär! På sand är den underligt lätt att skuffa och när hjulen går att låsa så börjar den inte ploga heller.
Sittdelen går lätt att svänga håll på, också sådär i farten om inte passageraren är allt för tung. Sittdelen går att luta bakåt så man lätt kan få barnet i liggande läge. Vill man ha sittdelen helt plan är det några spännremmar man måste lösa på men det går också lätt. När man har sittdelen helt i plant läge så blir det ändå kanter så det fungerar också som en säng.
Och det fiffigaste med denhär vagnen är ju nog fötterna som kom med! Om man t.ex. ska på resa med en liten baby så behöver man inte släpa med kärra, sitter, matstol och säng. När man tar bort sittdelen från hjulen och lägger fötterna under får man en säng och sitter. Svänger man dessutom på fötterna får man en vagga eller en gungande sitter. En kärra med många möjligheter.
Enda som här tills verkar krånglit är att man måste ta bort sittdelen från hjulen för att få ihop den. Sittdelen kommer ju nog bort så lätt att det är egentligen inget problem. Sedan är det bara att pussla in den i bagageluckan.

Och det råkade nu bara sig att denhär är i samma färg som "stora" vagnen :)

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)