16 februari 2016

Kryssning

Årliga kryssningen till Stockholm stökade vi undan torsdag till lördag med Silja Serenade. Hela veckan innan hade vi "förberett" Matilda att vi ska fara med stora på båten och där finns Mumin och bollhav. Tror att hela dethär förberedande bara gjorde henne väldigt spänd och nervös, för hon var inte alls själv när vi kom på båten. Eller så var hon sjuk, nån dera. Nå hon hade iallafall berättat att hon sku äta korv så korv blev det, och glass. Ingenting annat dög :D.
Blev inget bollhav på torsdagen men vi gick på Mumindisco och dansade med Mumin och Lilla My. Matilda hade fart på så länge hon var ensam på dansgolvet men när det dök upp andra barn blev hon lite rädd och ville helst vara i famnen. Via TaxFreen till hytten för att lugna ner och ta natten. Då informerade fröken att "gröt först, sova sen". Och inte hade jag ju tagit med någon gröt åt henne.. hon nöjde sig med en fruktpåse som tur. Vi låg med Daniel och kollade bändet och midnattsshowen från tv:n i hytten, inget vidare alls!



Fredagsmorgonen vaknade jag av Matildas skrik fast hon inte ens sov i vår hytt, hemskt detdär med kisibrått.. Vi rustade iväg oss på morgonmål, bara godheter bjöd de på. Matilda fick först gröt och sedan en tallrik med lite smått som hon fick äta vad hon ville. När båten var i hamn sökte vi en kärra åt Matilda och så traskade vi iväg mot tunnelbanan. Blev bra morgonmotion när det från båten till terminalen bara var dryga halv kilometern!


En liten herreman som aldrig sov när vi sku äta

I Stockholm blev det de vanliga butikerna, lite klädbutiker, och någon bokbutik. Vi ville gå och sitta någonstans men i värsta lunchrusningen var det helt fullt överallt så det blev en frenchdog stående utanför Åhlens och sedan skillde vi på oss. Daniel och F for med Matilda till båten medan jag och mamma ännu fortsatte shoppa. Halv 4 svensk tid var vi tillbaka på båten. Mathias han sov precis hela tiden vi var i Stockholm, jag var lite rädd att han vaknar på vägen tillbaka och vill ha mat men han vaknade passligt när vi rullade in i hyttkorridoren. Matilda och Daniel sov så vi andra chillade i andra hytten så länge.

Matilda tyckte det var roligt att åka "tåg" och var överförtjust i sin lånekärra
På kvällen blev det pepparbiff för oss och korv för Matilda, hon fick ju själv välja.. Vi besökte lekrummet där Matilda mest gick omkring och tittade. Var livrädd för bollhavet och vägrade gå i, ända tills en flicka i samma storlek riktigt dök och simmade bland bollarna. Då vågade Matilda komma i bara hon fick vara nära mig, vuxna får inte vara i bollhavet, jag vet. Sedan blev det shopping på promenaden och i TaxFreen innan vi sa godnatt till Matilda. Mathias fick pjamas på och så gick vi ner till kasinot för att spela lite. Det blev en Irisch Coffee och 1 timmes spelande innan vi gick och sova.



Vi hade en DeLux hytt, hur ska man kunna "bo" i en vanlig hytt nästa gång ?! :D





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)