19 april 2017

Påsken 2017

Började påsk"firandet" med nattur, första på 4 år. Natten gick bra och jag kunde sova bra på långfredagen så Daniel var på vift med barnen. På eftermiddagen bjöd min pappa på mat och jag stod för efterrätten; en misslyckad kinderkaka. Men den var helt god, och det är väl huvudsaken. Äckligt söt men god. Matilda bestämde sig sedan för att hon vill bli där och sova så vi fick fara hem utan henne. Nästan hemma ringde famo och sa att det finns kaffe och kaka så Mathias fick äta sin kvällsgröt hos dem innan vi kom hem och sova.

Ingen traditionell påskmat men ajaj så gott det var!


Ris hör inte till Mathias favoritmat så han fick städa lite efter sig 

Lördagen var fullplanerad med planerna föll lite när Mathias spydde i bilen och vi fick fundera vad det kunde bero på. Handlade som det var planerat och sökte hem Matilda. Eftersom det inte verkade vara spysjuka (fast man vet sällan med småbarn) så fick vi kaffegäster på eftermiddagen och barnen fick leksällskap. Matilda ville inte vara påskhäxa så vi skippade hela den rumban i år.


Söndagen blev en skogsdag fast det blåste isande vind. Var ett varv till stan med Matilda och på kvällen bjöd vi momi och mofi på hamburgare.
Måndagen var lika isande kall men inte lika blåsig så Daniel tände på en risuhög som sedan tog fart av en vindpust och det var bara att vakta så elden inte spred sig. Redan vid 11 blåste det så mycket att det inte var någon gläjde att vara ute. Men på eftermiddagen var vi alla ute i skogen ändå. Barnen trivs från och till med att vara med i skogen och samla risus. Jag krattade lite så det ska bli lättare att gå för dom små fötterna.



En lugn och skön påsk har vi haft, ingen stress bara varit och haft familjetid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)