26 januari 2014

Mildare väder

Äntligen har det blivit lite mildare köldgrader ute så Matilda kan sova dagssömnen ute. Hon är ännu så liten att jag satte gränsen vid -15 för henne att sova ute. I veckan var det ju flera dagar runt 20 grader kallt så hon fick stanna inne. Problemet är bara att fröken redan vant sig vid att sova ute så att få henne och sova inne på dagen är inte det lättaste. Hon kan nog sova i famnen närmare en timme men då är jag ju fast och får ingenting gjort. Sätter jag ner henne vaknar hon direkt. Hon sover inte på soffan längre som förut, hon tar bara några minuters powernappar och så är hon vaken igen. Och det leder till att hon framåt eftermiddagen är trött och gnällig, famnpisu och omöjlig.
Har dragit på henne mössa och vantar, eftersom det tycks ha en effekt till längre sömn. Så hon har sovit inne i vagnen antingen i hjälpköket eller i ett av våra svalare rum. Det går helt okej men hon sover inte närapå lika bra som ute! Ute kan hon sova flera timmar utan att säga ett knyst, här inne gnäller hon till ofta och ska ha tutten i munnen för att somna om.
Idag sover hon också inne för hon tyckte tydligen att motorsågen i skogen var ett otäckt ljud. Nå huvudsaken att hon sover.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)