11 februari 2014

Irish Coffee Ostkaka Recept

Det var några som ville ha recptet på den goda ostkakan så varsgågoda!
Ingredienser

Botten:
175 g havrekex
75 g Flora bakningsmargarin

Fyllning:
6 st gelatinblad
5 dl Flora vispiä (vispgrädde)
400 g naturell färskost
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk whisky
1,5 dl kaffe

Dekoration:
50 g kaffebönagodis

Smula kexen och blanda dem med det smultna margarinet.
Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbart botten så att pappret kommer mellan bottnet och kanten.
Tryck kexblandningen hårt som botten.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka starkt kaffe.
Vispa grädden och blanda i färskost, socker och whisky.
Klämm vattnet ur gelatinbladen och smält dem i det heta kaffet. Låt svalna en stund.
Häll kaffet med en smal stråle i ost-gräddeblandningen och blanda samtidigt.
Häll fyllningen på kexbottnet. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.
Lösgör kakan med hjälp av en kniv från formen, öppna formen och flytta kakan till serveringsfatet.


Om man vill ha en "hård" ostkaka kan man sätta 1-2 gelatinblad extra för med 6st blir den ganska mjuk. Kaffebönagodisarna (kahvipapumakeiset) finns i Karkkikatus lösgodis sortiment.

(Om receptet "låter" konstigt är det för att jag översatte det till svenska)

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)