9 mars 2014

En liten sjukling

Matilda har dragit på sig sin första förkylning, och inte vilken som helst utan RS-Viruset. Snoret forsar samtidigt som hon är alldeles täppt, hon hostar och rosslar men har som tur ännu inte någon feber att tala om. Hon är pigg och så gott som helt sig själv. Lite pirrig kanske men det är helt förståeligt. Äter gör hon sämre än vanligt och allt hon äter (dricker) skriver vi upp för att kunna följa med ifall det blir för lite vätska hon får i sig.
Var redan på onsdagen och inhandlade en näsfrida för säkerhets skull och den kom ju nog till använding nästan direkt. Igår provade vi den första gången och jag sa innan att hon kommer bli SÅ arg när vi bråkar i hennes näsa. Men där tog mamma ordentligt fel, hon tycker det är en rolig sak och skrattar bara när vi suger snoret ur näsan! Tur orkar hon vara glad fast hon är så krasslig.
Igår var det inte mycket hon sov under dagen och på kvällen när det var sovdags vägrade hon sova. Hon var bara nöjd när hon fick halvligga i famnen. Hon hade så tungt att andas att jag rinde jouren som bad mig ringa 112 och efter en stund kom ambulansen. Ambulanskillarna kollade saturationen, tempen, andningsfrekvensen och hur stora gropar det blev vid revebenen när hon andades. De skrev en remiss till poliklinken och vi packade iväg oss.
Saturationsmätaren igång och efter en stund kom de och sög lite slem ur henne. DÅ var det någon som blev arg och hela polin visste nog att fröken var där! Fick henne lugn efter en lång stund och sådär passligt kom laboratoriesköterskan för att ta blodprov och jag tänkte att nu är det kört. Men Matilda var så duktig att hon sa bara "yhm" när hon blev stucken och brydde sig inte alls om att det togs flere rör blod av henne. Efter en lång väntan kom läkaren med provsvaren och kollade henne lite. RSV var positivt men alla andra värden bra så de skickade hem oss för att sova.
Nu var Matilda så trött att hon åt lite mjölk nästan i full sömn och sedan sov hon mångamånga timmar i ett sträck.
Idag har hennes skick varit ungefär det samma, ingen andnöd men full i snor och rossel i lungorna. Sovit dåligt på dagen men sover nu här brevid mig i sin koppa.


8 kommentarer:

  1. Stackars flickan :( hoppas hon kryar på sej fort! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. RSV kan hålla i sig i en månad :/

      Radera
    2. Oi nej!! Kanske vi får flytta på bastukvällen för säkerhets skull. Hoppas hon klarar sig med "bara" snor! Aldrig roligt när små babyn är sjuka. Jag är lite rrädd för lilla A som har varit så sjuk senaste tiden och har lite svagt immunförsvar ännu... :(

      Radera
    3. Jo för säkerhetsskull kanske vi flyttar på den någon vecka :/ synd att det nu varje gång kommer någå sjukor när vi ska träffas! :((

      Radera
    4. Säg int annat. Men huvudsaken är att hon blir frisk! Sköt om er alla! vi har ju veckosluten så gott som alltid lediga så va ni e friska så ska vi slå fast någo igen ;)

      Radera
    5. mm.. de kan vara segt, å dom kan bli jätte dåliga.. De va ju rsv babyn som ja to hand om då på barnkliniken å dom behövd ju hjälp me andningen å sug å medicin varannan timme föratt alls klara sej.. Men som tur e hon ju ren ganska stor flicka så hon ska no duktit klara av att schasa bort bobbona, domdär va ju rikit nyfödda utan någo motståndskraft :) å så finns de ju bra vård ifall de behövs :)

      Radera
  2. Nej va tråkit me ambulans å allt :/ hoppas att de sku gå om fort!

    Svar: Jo, 600 km e ganska lite, men nu i början av åre ha ja vari lite lat, men man kan sen ti nästa år sätta lite högre mål beroende på hur de går i år :D å ja har bara 39 km i år ännu, men nu blir de vår å sommar å då går ja no mera :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo int någo kiva me en sjukling :(
      Jo man ska ju int börja me att sätta för höga mål utan såna som man vet att man klarar av fast man kanske lite hamnar jobba för dom :)

      Radera

Tack för din kommentar :)