27 mars 2014

Gårds planering

När våren kom tidigt iår har det också funnits inspiration och tid att vara ute på gården och fixa. Daniel har varit duktig och städat upp gården bakom huset. All ved är fint staplad och intäckt och en stor hög har vi också gett bort för att ingen orkade rada upp det och vi har så mycket. Bara att hela vedhögen försvann gjorde redan mycket. Också allt onödigt träbråte är bortsökt och det vi ville spara är fint radat. Lite metallskrot ligger ännu och väntar på att bli bortsökt men sedan är det så gott som skräpfritt! 
Förra veckoslutet lekte Daniel med traktorn lite och drog ut planen bakom huset så det kanske finns en möjlighet att bli gräsmatta. Alla stora stenar har de också plockat bort. 
Gården skulle lixom vara det här årets projekt. Nu har vi ju bara sand och "åker". Och skog. Allt är fast i pengar. För att fixa gården så som vi skulle vila ha den går det åt någon tusen. För att sedan ännu få ett garage som vi också vill ha, så behövs det några tiotusen. 
Planen är iallafall att det ska byggas terrass. Men innan det kan påbörjas ska huset slutgranskas. Och innan vi kan slutgranska huset har vi några små saker att fixa. Lidret ska målas färdigt och några kablar grävas ner. 
Men det är inte ännu ens april så vi har gott om tid. 
Nästa vecka ska vi på mässa för att fiska idéer och fina erbjudanden. Det är OmaPiha vi ska besöka och säkert tar vi ett varv på de andra avdelningarna också. Väntar! Jag tycker om mässor om hus och hem. Finns så mycket att se på. 

Vi har iallafall planer på en stor terrass på framsidan huset som går hela vägen till hjälpsköksdörren bakom knuten. Och en terrass på baksidan huset där vi kan vara när det blåser "från fel hål". Gräsmatta vill vi ha bakom huset och på "nedre gräsmattan" (som ännu ser ut som en åker). Förstås lite fina blomrabatter (som är lättskötta med mina icke befintliga gröna fingrar) och bärbuskar, ett trädgårdsland varifrån jag kan plocka färska salladsingredienser och jordgubbar till efterrätt. En grillplats ska vi bygga någonstans på gården. Ännu iår behövs det inte men Matilda måste ju få en lekstuga, sandlåda och gunga. Och en badtunna ska vi ha. 

Nu är det bäst att sluta planera. Vi får fixa anefter som det finns pengar. 


Lite inspirations bilder


bilder från google. 

2 kommentarer:

  1. Allt e ju så jättedyrt när de gäller trägård! Man ska ha nån liten buske eller blomma ren så blir de snabbt dyrt :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jep! o så lite mulld där till.. vi som bara sku behöva några kuorman muld :/

      Radera

Tack för din kommentar :)