22 april 2014

Påsk på Åland

På torsdag morgon natten ringde klockan 03:15 och vi fixade oss färdiga för att starta 04:30. Ganska bra höll vi tidtabellen då vi 2 minuter över halv rullade ner för gården. Matilda ville inte riktigt bli väckt före 4 på natten men var som solen när hon väl kom upp :)
Vägarna var så gott som tomma och det gick bra att köra till Åbo. En timme innan båtens avgång checkade vi in. Timmarna på båten spenderade vi med morgonmål, TaxFree butiker och vilande i hytten.

Obligatorisk spegelbild / Trött resesällskap / Hytten lyckas man rådda på någon timme

Matilda bekantar sig med bollhavet / Solbrillor ska det testas / Happy family
Väl i Mariehamn blev det loppis och handlande inför helgen. På Eckerö blev det middagsförberdelser och umgänge. Sent om sider fick vi året första (riktiga) grillmat, mums! Kvällen blev natt och en efter en stupade vi i säng.
Långfredagen var den går och dyster dag. Passade bra att bara ta det lugnt och umgås inomhus. Lite födelsedagsfirande för herren i huset. Och gnälliga babyn. När de andra kalasade med kaka gick jag och Matilda upp och vila en stund. På kvällen åt vi tortilla och skålade för födelsedagsbarnet.
Lördagen såg ut att bli en fin dag och när alla var uppe och mätta åkte vi iväg till Mariehamn. Där blev det påsktorg och lunch för småttingarna. Taffels fabriksbutik var följande stopp, inget hävt ställe men nu är det sett. På hemvägen stannade vi på en gård för att titta på får och lamm. Kvällen spenderades vid matsalsbordet med godsaker och långa diskussioner.
Söndagen kom och det var dags för oss att säga hejdå och starta hemåt. Vi är så glada att vi har möjlighet att hälsa på våra vänner och vår ljuvliga gu'son. (Lite närmare skulle de förstås kunna bo)


Idas godsaker
Påsktorg / Taffel Factory Shop / Bääbää
Eckerö-häng
Viking Grace
TaxFree och Taffel fabriksbutik "fynd"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)