29 september 2014

Sista semester veckan

Och att ta det lugnt kom inte på frågan. 

På måndagen blev det ett extempore besök till Hindsby. Där lämnade vi papporna hemma med barnen och for med N till Kerava på loppis och för att se på barnvagnar. Jag fyndade en Polarn och Pyret rock till Matilda och en tröja till mig själv. När vi kom tillbaka till Hindsby var Matilda blå i pannan och båda fröknarna helt sluta. De är riktiga krigskumpaner tillsammans :D. Vi kollade på bilder från deras resa innan vi lagade Matilda nattfärdig och körde hem. 
Tisdag och onsdag hade vi smått program men ingenting viktigt.
På torsdagen hade jag Magnetix-smycken visning här hemma. Och huset fullt med folk. Tur hade Matilda en bra dag så jag fick städat och bakat. Hon sysselsatte sig själv 10-15 minuter så jag hann göra någonting och så lekte vi tillsammans en stund. 

Och dom som påstår att vi har en liten gård
Fredagen börjde med tidig väckning och så iväg till stan. Medan mamma var och jumppade förde vi med Matilda ut TW-beställningar och köpte rekvisita till inbjudningskort. När mamma jumppat färdigt var vi och handlade och då hade det gått nästan hela dagen. Hem och baka (igen) och så kom våra gäster. Tillsammans lagade vi mat, ugnsrotsaker och lax. Mums, Matilda tyckte också det var gott. När köksgolvet var fullt med mat som C inte ville äta kom familjen L in genom dörren. Och sen var det lek som gällde resten av kvällen. Och att ta isär barnen när det började bli hårdhänt. Men de lekte som tur mest snällt tillsammans (så som nu barn i den åldern leker). När 2 av 3 barn sov blev det kaffe, cheesecakekladdkaka och hemlagad glass. Vid 22 åkte familjen L hem och vi andra bänkade oss i vardagsrummet. Vi satt på Mamma Mia och pratade under de 2 följande timmarna om allt mellan himmel och gjord. 



Om det var tidig väckning på fredagen var det ännu tidigare på lördagen, Matilda vaknade kl 6. Ögonen for lite i kors efter 4 timmars sömn. Barnens miner när de direkt från morgonen hade lekkompis :D. När våra nattgäster farit hem rullade jag en sovande Matilda till mamma och spenderade sedan lite egentid i form av shopping i Konstfabriken. Mitt mål var ett par nya svarta byxor, och de hittade jag inne på Cubus. Från HM blev det också lite nytt. 



På eftermiddagen förde vi Matilda till morfar och stack vi iväg på kräftskiva. Och hohho vilken kräftskiva! Snapsarna flödade och maten var god. När schacket mittiallt försvann for vi till Christa på efterfest och vänta på skjuts hem. 






Söndagen spenderades på soffan. Med pizza och Mamma Mia. Matilda måste ha tyckt det var jätte tungt att vara borta övernatten för när hon kom hem sov hon ute i 3 timmar :D. På kvällen gick vi över till mamma och bokade hotell.  

Pizza med pappa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)