14 oktober 2014

Åbo och Åland

På torsdagen var dagen för avfärd äntligen här och när Daniel kom hem från jobbet packade vi bilen och började köra mot Åbo. I Tammisilta stannade vi på mat och väntade sedan på familjen L som startar en timme efter oss. Framme i Åbo kastade vi bara in sakerna på hotellrummen och sprang sedan till Stockmann. Papporna hängde med en stund med flickorna men gick sedan till hotellet för att natta dem. Så jag och N fick shoppa i lugn och ro till lite över 21 när vi blev utjagade från matbutiken :D. Sedan var det pappornas tur att fara ut på öl.


Vi bodde på Omenahotelli mitt i Åbo. Vi hade något special rum som var i 2 våningar. Annars riktigt mysigt.
På fredagmorgon gick båten mot Åland och vi började med skumppa-morgonmål. Fast barnen hade inte riktigt tid att sitta och njuta av det goda så det var bara att sleva i sig och sedan gå ut. Tiden på havet fick vi att gå åt i TaxFreen, vid spelmaskiner och i lekrummet. Och med att mata barnen. Båda sov också en stund på båten, men förstås inte samtidigt.


Matilda var inte alls rädd för Ville Viking, var helt ivrig då han kom in i rummet. Vi provade också rita med Matilda för första gången. Lite färg fick hon på pappret själv men det fanns så mycket annat i lekrummet att hon inte koncentrerade sig på vad vi gjorde.


Väl framme på Eckerö blev det mycket prat och skratt. Vi åt en god middag som Ida fixat och så gick kvällen. När alla 3 barn sov satt vi "vuxna" och skrattade, diskuterade och pellade oss till halva natten.

Ida hade lagat en jättegod frozen cheesecake till efterrätt. 

På lördagen sov vi alla längre än vi sagt kvällen innan men vi hann bli klara i tid och for till Mariehamn en sväng. Det blev lite loppisar och ett varv på Gallerian innan vi åt lunch i simhallen. I matbutiken var vi som yra höns och jag saknade körkort då jag skuffade en kärra med alla 3 barn i :D. Sedan skickade vi hem papporna med barnen och så for vi mammor lite och shoppa till Maxinge ännu. 



Innan barnen fick middag gick vi en sväng till bryggan i Skeppsvik i solnedgången. Sedan fick barnen middag och kvällsmål och så isäng. Så fick vi vuxna äta middag i lugn och ro. Så hungriga var vi att de till och med var tyst några minuter runt bordet! För annars gick nog munnarna på oss hela tiden. Vi satt sedan uppe ganska sent och njöt av varandras sällskap. 


På söndagen var det inte mycket mera än att packa ihop alla saker och säga hejdå. Vi var en sväng via Maxinge innan vi körde till båten som tog oss till Åbo. Fullständigt kaos på den båten, annars kanske man inte bryr sig men med barn blir man bara nervös när det är proppfullt över allt. Barnen som inte fått någon ordentlig lunch försås med mat på första stället som kom imot, och vi funderade vad vi ville äta. Det blev hamburgare på båtens restaurang. Sen lite häng i lekrummet och ett varv i TaxFreen. Vi var alla så trötta att orken var helt slut.

Trots skrikiga och bråkande ungar hade vi en jätte fin resa, och vi kommer garanterat göra det igen! Nu väntar vi på nästa gång vi har möjlighet att umgås alla igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)