6 oktober 2014

Fröken nästan 1

Så har en månad gått igen. Matilda blir 11 månader gammal ikväll. Om en månad är hon ingen baby mera så måste passa på och kalla henne min baby ännu. Och det märks ju nog på många sätt att hon närmar sig 1.
Ännu har fröken inte börjat gå, står inte heller mera än för en månad sen. Är så försiktig och rädd för att falla. Går bra med stöd, stolar är  bra att skuffa på. Vet att man ska backa ner från soffan så svänger sig fint med rumpan före. Förstår att om man inte kan krypa under någonting kan man alltid prova att lägga sig ner på mage och se om man kommer under.


Äter allt mera samma mat som vi. Helst från samma tallrik men försöker att hon nog ska äta från sin egen. Äter grynost, naturell yoghurt, grekisk yoghurt och kvarg med en snyrp på näsan. Lite sura är de ju nog. Kvarg med ananas är gott. Vi har börjat blanda 2an och 3ans mjölk så vi kan övergå till 3an i November.
Idag har vi bokat 1-årsgranskning till rådgivningen så vi har inga mått denhär månaden heller. Men jag tror hon vuxit lite för vi har fått ta fram mera 80or. På vågen satt hon förra veckan och den visade 10,2kg. Tung är hon att bära på :D.


Matilda har börjat prata mera men ännu är det bara babyspråk och inga ord. Har lärt sig peka och pekar på allt och alla, och berättar sedan nånting om det hon pekar på. Pekar på lampan, pappa och några andra saker när man frågar var de är. Vinkar duktigt när man frågar om hon kan vinka. Har en längre tid kunnat dra på läpparna och göra ljud. Är säkert flera tänder påväg då dregglet rinner igen och hon är lite extra gnällig. Tutten har vi blrjat lämna bort och använder bara i bilen och sovdags.
Man börjar tydligt se hennes personlighet, en bestämd fröken som vet vad hon vill. Men ännu går hon att locka med andra saker än det hon helst sku göra. Blir hemskt hemskt ledsen när man säger att hon inte får röra, ibland går det fort över, ibland får vi trösta länge och försöka hitta på någonting jätte roligt för att glömma att vi är ledsna.
Leker självständigt, behöver och vill inte ha någon som hela tiden visar leksaker åt henne. Tar det hon vill ha. Allt som har motor och rör på sig är hon helt tagen av, pekar, viftar och ropar när hon upptäcker något. Igår fick hon åka gräsklippare och hon blev bara arg när pappa stängde av den :D.
Matilda är inte det minsta blyg men är helst i närheten av mamma när hon finns nära.
Går och sova vid 20, vaknar mellan 7 och 8. Gråter ännu också på nätterna. Sover 2 dagsvilor.
Vad mera borde jag berätta om henne vid 11 månader ?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)