17 december 2014

Förändringar i sikte

Det är ju ganska typiskt att den dagen man har program och önskar få fixa sig själv färdig innan ungen vaknar, så vaknar ungen kl 6. Av pappas väckarklocka. Och sen är det slut sovet, för att pappa stiger upp och far på jobb. För mamma duger inte.
Som tur fick hon med på att ligga i sin egen säng och lyssna på musik medan jag var i duschen. Och sådär passligt 25 minuter före vi sku fara hemifrån, så somna hon. Det hjälpte inte annat än att väcka henne. Men de minuterna hjälpte så mycket att hon orkade hela förmiddagen ändå.

För idag var vi och hälsade på hos dagmamman hon ska börja hos i Januari. Hon ville att vi kommer och hälsar på nu när där inte är andra barn ännu, så fick vi prata i lugn och ro. Och Matilda fick lite bekanta sig med leksakerna. Lite fundersam var Matilda över vart vi hade kommit, men när hon hittade lekrummet glömde hon bort sig och var helt upp i varv av alla mjukisdjur. 

I Januari ska vi ta en mjuklandning hos dagmamman, börja med några timmar och kortare dagar. Tills hon börjar vara där regelbundet. Fast ännu behöver hon inte vara där 5 dagar i veckan. Tillsvidare kommer hon vara 12 dagar i månaden. Vet inte hur lätt det är att öka dagvårdsdagarna, om vi måste gå upp i 15 dagar i månaden under våren. 

Fast jag ville hålla Matilda hemma till nästa höst och hade planerat så, så är jag också nöjd såhär. Matilda verkar behöva mera än att bara vara hemma med mamma. Att nu och då träffa andra barn och se andra vuxna räcker inte för henne. Hon blir fullständigt omöjlig om vi bara är hemma. 

Från årsskiftet kommer vår vardag alltså se annorlunda ut. När det börjar rulla vet vi hur det fungerar och vad vi tycker fungerar bäst. Både jag och Daniel kommer få några timmar egen tid i veckan, en tid vi båda kommer använda till att träna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)