22 juli 2015

Ålandsresan 2015

Sådär lite extempore bokade jag biljetter till Åland förra veckans måndag. På fredagen åkte vi med morgonbåten, var där över veckoslutet och kom hem med nattbåten till Helsingfors på söndagen.

Jag brukar packa med egna dynor och sovsäckar, och åt Matilda täcke och dyna för att underlätta värdparets börda och då blir det en hel del packning. Så visste jag inte med vädret så det blev att packa med både varma och svala kläder. 
Packa bilen sku säkert ha varit bra att göra på kvällen men Daniel kom hem först efter 23 då han fixat sin bil så vi kunde åka med den. Som vanligt blev det inte många timmar sömn innan resan, 3½ hann vi med denhär gången. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att komma i tid i säng. Visserligen började jag packa först sent på kvällen och hade ännu Nixu här så allt gjordes med pauser.

Bilresan till Åbo gick smärtfritt, Vi lyssnade på Sås & Kopp, och Matilda somnade som tur för en längre stund. Första Ålandsresan då vi inte åt morgonmål på båten, vi hade med oss semlor hemifrån och gick sedan på lunch istället. Fast morgonmålet sku nog säkert ha varit bättre..

 På båten blev det hängt en hel del uppe på barnens däck och när Ville Viking visade sig fick vi lekrummet för oss själva.

Matilda ville flera gånger gå och krama om Ville Viking. Hon var inte alls blyg eller rädd. 

Sophie la Girafe var temat i lekrummet för mindre barn. Jag tyckte vi sku ha en giraff på väggen hemma också :D. 
I Mariehamn var det fullständigt kaos, trafiken stod stilla åt alla håll och google maps fungerade inte som det skulle. Till Eckerö hittar vi utan problem men nu sku vi först till Lemland för att äta middag hos Sibbofolket. Eftermiddagen och kvällen spenderade vi alltså där med mat och efterrätt. Stället var fint, maten god och sällskapet av den bättre sorten.
Väl på Eckerö var det inte mycket mer än att bädda och få barnen i säng. Själva orkade vi lite längre än barnen fick nog ge oss i någorlunda tid ändå.




Lördagsmorgonen var lite trög och ute regnade det så vi hade ingenstans bråttom. Vi besökte Leklandet på Eckerö för att få dagen och gå. Det besöket var också det ända vi bestämt på förhand att vi sku göra. Leklandet var nog ett paradis för Matilda. Hon visste inte på vilken fot hon sku stå och glömde helt bort hur man går, hon bara sprang mellan alla luftslott. Leklandet var riktgit roligt för vuxna också, Daniel for med Matilda i de större slotten var hon inte klarade sig själv.








Hoppandet tog på krafterna och på eftermiddagen blev det en tupplur för alla. Tur att de har stor soffa så vi vuxna kunde sova på den ;D. På kvällen kom solen fram så då gick vi ut på gården medan papporna grillade. Sent om sider fick vi mat och så var det att kasta ungarna i säng.



När barnen sov blev det efterrätt i form av marängsviss som man själv fick komponera iop på sin tallrik. 
Söndagen var nästan lika trög som lördagen och vi bestämde oss för att inte göra någonting extra. Vi chillade på soffan och lekte på golvet. Mitt på dagen blev det en tupplur för alla och så chillade vi lite till. Papporna gick visserligen ut och pynja med en båt men annars var vi bara inne. Vi åt middag och packade ihop våra saker. Vid 21 satte vi oss i bilen och körde mot båten.



Morgonmys med Pippi Långstrump
På hemvägen hade vi en större hytt med dubbelsäng och det lönade sig nog för vi rymdes bra alla 3 i den stora sängen. Lite stress hade vi när hyttdörren inte gick att låsa så det var att hålla reda på Matilda för annars var hon långt ute i korridoren. På morgonen blev det förstås morgonmål innan vi var i land.

Lite mera pålle som fick sitta på mittkonsolen när vi vänta på båten :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)