31 augusti 2015

Vätskefylld

När jag såg bilderna som Daniel tog på mig på lördagen ville jag nästan gråta. Härriguud så stor jag blivit! Nu känner jag mig stor och klumpig, men att se det på bild öppnar nog ögonen. Vågen vill jag helst undvika men den måste man ju stiga på inför varje rådisbesök. Jag är inte så förtjust i siffrorna den visar.
Något som jag väl får se som positivt är att min kropp samlat vätska sedan början och en stor del av viktuppgången säkert kan förklaras med vätska. Min förlovningsring fick jag lämna bort tidigt då fingrarna blev så svullna längs med dagen att den nästan var omöjlig att få bort. När jag var magsjuk på våren, runt vecka 15, tappade jag 2kg. Vätska. Efter det kände jag både mindre och lättare. Men den vätskan kom ju nog tillbaka. Och efter det har det bara samlats mera vätska.
Halvvägs började skorna bli spända och hela sommaren har jag bott i crocs, det ända som går på mig. Visst finns det något skopar som jag fått på fötterna, men jag vill inte förstöra alla mina skor. Igår märkte jag att mina crocs också börjar spänna på foten. Blir väl att ta Daniels crocs i höst..
I Juni kunde mina händer svälla upp som ballonger för att sedan bli "normala" igen, men känslan när de sväller upp är obehaglig. Nå, jag behöver inte dras med den känslan mera, för nu är de svullna hela tiden! Och sjuka.
Mina fötter ser ut som ballonger, jag saknar vrister och mina ben är som stockar från knäna neråt. Fötterna och benen värker, det tar sjukt att gå och strumporna skär djupa märken. Det är svårt att böja på foten och att gå ner i huk börjar vara omöjligt. Igår hade jag på mig ett par byxor med pärlor, satt med benen i kors och efter det hade jag fullt med hål i benet efter pärlorna.
För att undvika att det samlas vätska i kroppen ska man dricka mycket vatten och minska på saltet. I mitt fall har det ju konstaterats ett lågt natrium-värde och läkaren ordinerade salt för att få ordning på värdet. Ju mera vatten jag häller i mig, destu lägre kommer ju saltvärdet att bli om jag inte tillsätter salt i maten. Int ska det vara alltför lätt nej..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)