29 oktober 2015

En vecka gammal bebis

Snabbt har det gått en vecka samtidigt som förlossningen känns långt borta. Det är ju lite skillnad då vi fick fara hem från bb när lillebror var 30 timmar gammal, Matilda fick ju hem först då hon var 6 dagar gammal. Matilda fick vi ju dessutom lämna på barnavdelningen och komma hem utan baby.
Hela den här första veckan har varit fylld med gäster och sjukhusbesök. Tre gånger har vi varit till avdelningen på kontroll då han varit så gul. Igår hade det äntligen sjunkit så mycket att vi inte behöver gå på flera kontroller fast jag tycker han är jätte gul ännu. På måndagen när vi var till sjukhuset kändes det att ta nu in honom under lampan istället för att vi ska springa här varje dag. Men läkarn tyckte inte han behövde under lampan. Sku ett kontrollbesök gå fort men när man ska spendera 2 timmar på sjukhuset och bara vänta smakar det nog ganska trä! Nu får vi bara hoppas gulheten fort drar sig tillbaka.
Jag visste ju från förra gången hur det går om babyn inte äter tillräckligt och på lördagen när jag tyckte lillebror såg ut som han varit till södern bestämde jag att vi ger lite ersättning, så att vi vet att han får i sig någonting iallafall då min mjölk ännu inte stigit. På söndagens kontrollbesök ordinerade läkaren också ersättning efter varje amning för att garantera ordentligt intag. Någonting har han iallafall fått i sig då han fint gått upp i vikt hela tiden sedan vi kom hem.
Sådär annars har allt gått bra, allt finns ju i bakhuvudet och är bara att plocka fram vad gäller babyn. Han är en snäll baby som sover, äter och skiter. Hemskt lite skriker han, när han är hungrig gnyr han lite. Fast han kan nog skrika också. Han hatar att bli av- och påklädd och då kan det nog vara lite liv i luckan. De första dagarna tyckte han inte alls om rumptvätt och skrek när han blev våt men nu har han vant sig vid det så nu är det bara skönt att få rumpan tvättad. Den tvättar vi ju sådär en 10 gånger till dagen. Han har nämligen raka rör och kakkar hela tiden. Lite jobbit då det på natten också ska vara rumptvätt. 9 av 10 gånger kisar han när man byter blöja och det flyger ju lite varstans. Igår kisade han sig i örat t.ex. Kläder går det åt helt massor när han hela tiden kisar ner dom. Kisar han inte på skötbordet när man byter blöja så är han våt när man lyfter upp honom någonstans ifrån. Förra natten for det bara 3 pjamasar.. Så bykmaskinen får gå med halvfull för att han ska ha rena kläder. På dagen kan han ta 4 timmars tupplurer men på natten blir det nog inte mer än 2timmar, högst 3, mellan amningarna.

Matilda har blivit pappas flicka då det är pappa som skött henne den senaste veckan. Mig vill hon inte rikgit ha hjälp av. Hon är noga med var lillebror är men är inte destumera intresserad av honom. Vill gärna ge hans tutt och paja honom. Hon är nog mycket försiktig när hon är nära honom och ännu har jag inte behövt vara rädd att hon gör honom illa. Men visst är vi försiktiga och är med och visar hur hon ska vara vid lillebror. Hon är mera intresserad av hans saker än av honom. Om man frågar henne är det inte hennes lillebror och hon har inte blivit storasyster :D.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)