19 november 2015

Första rådgivningsbesöket

Så var redan 1-månads rådgivningsbesöket undan, vart for 4 veckor ? Samtidigt hade vi också 2-års granskning men tar Matilda i ett skillt inlägg.

Lillebror har växt massor på 4 veckor, både i längd och vikt. Och nu syns det ju, han är inte baby-liten mera utan stora pojken! En tid sku han ju nog ännu få vara liten och inte växa så fort.

"Lugn, nöjd pojke. Växer fint på bröstmjölk. Aningen gulaktig. Ser sig noggrant omkring. Huden fin."


55 cm ( - ) (51)
5165g (4520) (4134)

Jag håller med rådistanten om vad hon skrev. Han är lugn och för det mesta nöjd. Skriker hemskt sällan och då är det bara för att ingen svarat på hans behov medan han gnäller. Helst vill han vara i famnen och är nöjd med att bara vara nära. Trivs bra i sittern och kan nog ligga stunder för sig själv också på soffan. Vi övar att ligga på mage, det är nu ingen favorit men en stund några gånger per dag så han vänjer sig. Annars tycker jag att han nog varit stark på nacken redan från födseln.
Han ser sig storögt omkring, så mycket såhär små nu ser, och vänder huvudet mot ljus. Försöker le när man ler mot honom men ännu blir det inte riktgit ett helt leende. Har också börjat "prata" och övat jollra.
Till skillnad från storsyrran som alltid sov i bilstolen, så är den här filuren vaken i bilen ganska långa stunder. Men direkt som man lyfter ut bilstolen är han vaken, han ska se vart vi är, helt tydligt. Tills vidare är han nöjd t.ex. i butiken fast han är vaken, bara han får se ut från bilstolen ordentligt.
Kommer inte ihåg om jag skrev att han de första nätterna ville sällskapa och sedan sova hela dagen. Nå nu har vi fått svängt rytmen så att han sover på natten och är vaken på dagen. Någon tydlig rytm har vi ännu inte hittat men oftast är han vaken 8-10 och tar sedan en längre vila, eventuellt med matpaus, Sedan kan han sällskapa hela eftermiddagen och ta en powernap under kvällen för att sedan igen vara vaken. Natten tar han 22-23 tiden. På natten äter han med ca 3 timmars mellanrum.
Han äter precis så mycket han behöver och spyr inte upp någonting. När han rapar kan det imellan komma upp lite i munnen som han sedan spottar ut, Kakkande har vi fått bukt på så nu kakkar 1-2 gånger till dagen istället för hela tiden.
Huden är fin men jag tycker han ännu är ganska gul. Det är lite från dag till dag. Ögonvitorna kan också vara gula endera dagen. Rådistanten tyckte inte det var något vi nu borde orora oss över då han ändå är pigg och växer men om han är gul ännu om 2 veckor sku läkarn få ta ställning till det.



Favoritpjamasen ärv av Matilda <3 fast mitt i natten är den hemsk att knäppa :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)