19 november 2015

Snart över

Denhär veckan har varit extra tung (och hemsk). Matilda har varit hemma hela veckan ända tills idag. De hade haft magsjuka på veckoslutet hos "dagis" så det var ju mitt eget val att ha henne hemma. Men hon har varit rikgit hopplös. Det är väl nu hon börjat inse att Lillebror är här för att stanna. Och så ska hon visa sina "bästa" sidor. 
Förra fredagen lärde hon sig klättra ur spjälsängen så efter det har kvällarna varit katastrof. I spjälsängen hålls hon inte längre än att man hinner svänga ryggen till så är hon över kanten! Nattande denhär veckan har tagit 2 timmar varje kväll. Förutom på tisdagen då det tog 4 timmar och klockan var halv 12 då Daniel äntligen fick henne och somna brevid honom. Det att man inte får en lugn stund på kvällen att själv varva ner innan man ska sova är det tyngsta. Man strider med henne kl 20-22 och så ska man själv i säng för att hinna sova några timmar. Hon sover ju inte längre på morgonen fast hon är uppe halva natten. Också med dagsvilan har hon börjat krångla. Hon klär av sig så mycket hon får, kommer ut från sovpåsen, tar bort sälen och sätter sig upp (har banden i kors och ändå kommer hon loss!), sätter sig upp fast hon är fast så hela ryggstödet kommer med, drar och river i kuomun, kastar tutten på marken.. Alltså det är helt hemskt, flera gånger får man springa ut och bädda ner henne igen. Hon som så nätt somnat när man fört ut henne tidigare, nu kan det ta upp till en timme innan hon somnar, och de drar ju sen ut i andra ändan för hon behöver ändå dendär 2 timmars dagsvilan för att orka. 
Tur har mamma varit här och tagit Matilda med ut eller hem till sig, och också hjälpt med dagsvilande. Sku nog gå sönder med Matildas temperament då jag själv är helt genomslut. Så tack mamma att du kommer och hjälper då det behövs <3
Kvällarna har vi båda tagit med Daniel, mest är det nog han för jag har ju Lillebror att sköta också. 
Idag har vi varit och bekänt faderskapet. Inga problem denhär gången heller. Tog ca 8 minuter så var alla papper underskrivna och klara. Lika som senast så behövde vi inte svara på några obekväma frågor, inga frågor alls överhuvudtaget. Under dagen tog jag det bara lugnt med Lillebror, vilade och sov i sängen när vi äntligen hade möjlighet att göra det på dagen. 
Får se vad vi ska hitta på imorgon, det lovas slask så jag vet inte riktigt om jag vill vara ute på gården.. 

Nytt påhitt, hon tömmer 3 lådor med kläder. suck o pust
Måste bara säga TGIF! om några timmar och vi har veckoslut att kanske hinna vila oss lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)