21 december 2015

Sjuk unge

Vad är oddsen att Matilda igen är sjuk på julen ? Hoppas verkligen inte att detta blir någon rutin!

Fredag och lördag nätterna var ju ett ända skrikande, men dagarna hade hon inte något fel och var så gott som sig själv. På lördagen var hon lite hänig och var inte ens intresserad av pizzan men jag trodde det berodde på att hon inte sovit någonting under dagen. På söndagskvällen kändes hon lite varm men vi fick inte mäta febern på henne och hon sa att hon har pipi i öra. Så jag skickade henne iväg till sjukhuset med Daniel för att kolla öronen.
Där va ju flera timmars kö på söndagkväll men det hade gått helt bra att vänta. Läkaren kollade mätte febern (38,3), kollade öronen och halsen. I öronen var det ingen inflammation men hon var röd i halsen så det togs crp, som var aningen förhöjd. Läkaren skrev ut antibiotikakur för hon tyckte det kunde vara början på öroninflammation. Helt skönt att hon skrev ut kur så vi kan börja den och kanske inte behöva ta en ordentlig öroninflammation. Och säkert för att läkaren inte vill ha oss där igen på julen!
Idag har Matilda varit ganska hängig och pirrig. Och hon är ju ännu så liten att hon inte förstår och har ro att ligga på soffan och se på film, nej det ska springas omkring fast det inte finns energi. Sedan lördagen har hon typ levt på russin, det är det enda hon vill äta. Idag har hon ändå ätit några skedar mat, lite rahka, en fruktpåse och frukt, bättre än ingenting. Huvudsaken att hon får i sig någonting, druckit bra har hon som tur gjort.
Nu är det att hoppas att medicinerna hjälper och vi kan fira en jul utan dessvärre flunssa :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)