3 maj 2016

Vappen och Första Maj

Valborgsafton, som det så fint heter, firade vi i bra vänners sällskap hemma hos oss. Fast vi skulle ha gäster tog vi det helt lugnt hela dagen, gick ut på morgonen och var ute till lunch. Medan barnen sov städade vi det värsta och var sedan färdiga att ta emot gäster. Jag for med Matilda till stan för att söka gas och munkar (de var slut i butiken på fredagen!) och så plockade vi upp våra gäster. Under tiden hade den första gästen anlänt så när vi kom hem var alla på plats och vi kunde börja förbereda maten.
Vi hade knytkalas, alla hämtade någonting och till slut hade vi helt massor av gott att äta!

Sallader, pastasalladen fattas från bilden, chimchurry eller någoting ditåt, tsatsiki, aioli, potatissallad och så kött ute på grillen.

Till efterätt blev det Irish Coffee, munkar och hemlagad mjöd. Det var skönt att alla gäster är ganska hemmastadda här hos oss, så medan jag "fixade" barnen, fixade och donade de i köket. Matilda åt mat här hemma och sedan for barnen för att fira vappen med famo och fafa. Hon var så glad då alla hennes Gu'föräldrar var här samtidigt och hon hade någon "ny" att leka med. 
Vi satt många timmar vid matbordet och det plockades fram lite snacks så vi inte behövde vara hungriga. Vi avslutade kvällen med Singstar och gästerna for hem lite över 1. Fast en nattgäst hade vi, Dixi övernattade i gästrummet och blev hämtad 4:15 på morgonen :D. 

Första Maj steg vi upp strax innan barnen kom hem lite över 9. Mathias sov redan sin första vila så han gick ut direkt och Matilda var Lilla My, men det gick fort över. Vid 11 for vi iväg till stan för att gå på torget, Det blev årets första glass och Matilda fick en vapp-snurra. Såg inga bekanta på torget så vi for till Caramba och hälsa på pappa istället. Efter det var vi ännu till Plantagen och köpa tuijor. Såg på lite annat också till gården så blir nog ett till besök dit. 
Matilda somnade som planerat i bilen och fick sova sin dagssömn fastän vi varit på vift. När hon vaknat packade vi lite mat med och for till Mathias Gu'föräldrar för att äta, leka och umgås. Flickorna var lite fjåmsiga, skrek och tjoade och kunde inte ta det lugnt. Babyrna var trötta och vägrade sova, men vi hann nog snarvla det senaste igenom för det! 



En lyckad vapp och första maj hade vi, bra sällskap, god mat och bra väder (fast solen lös hela lördan ända tills det var tid att börja grilla och vi kunde inte äta ute heller).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)