30 oktober 2016

Och så blev han 1

Lördagen 22 Oktober blev vår lilla bebis 1 år gammal, och är därmed ingen bebis mera. Dagen började helt för tidigt då herremannen tyckte att 5:30 är en bra tid att stiga upp. Så det blev ingen sång med paket i sängen för hans del. En timme senare orkade vi stiga upp och då blev det lite sång (vackert morgonkraxande) och ett paket. Paketet var han rädd för, kröp undan och satt sedan och skakade på huvudet samtidigt som han sa "näänä". Jag öppnade det lite och tog sedan honom med för att tjika in i paketet och då vågade han röra det och drog fram 2 motorcyklar. Som var intressanta sådär 2 minuter, sedan hittade han på någonting annat. Hela morgonen och förmiddagen gick till kalasförberedelser. Mycket hade vi förberett i veckan och dag innan men ändå blir det en del som man kan göra först samma dag. Nannu kom hit och dekorerade kakan, lite stressigt blev det när klockan närmade sig 14, kakan var odekorerad och köket såg ut som ett bombnedslag. Och förstås kom de första gästerna redan någon minut över. Daniel fick ta emot gästerna och öppna paket med barnen medan vi städade undan i köket och dukade fram allting. Sku nog inte ha blivit någon muminkaka utan Nannu!
De flesta gästerna kom i god tid och vid 15 var här huset helt proppfullt. Placerade barnen vid bordet framför kakan, tog några bilder och så fick Matilda blåsa ut sina egna och Mathias ljus. De flesta missade nog hela ljusblåsandet. Och Mathias ville inte alls sitta ner och se på kakan.
Under eftermiddagen och kvällen kom och gick gästerna, de flesta stannade nog underligt länge men vad gjorde det när barnen njöt av uppmärksamhet och lekkompisar.
När kalaset var slut blev ännu Matildas gufar och hansomintevillebligufar här och bada bastu. Båda barnen var nog både trötta och på övervarv efter dagen. Efter att de mesta var undanstädat och presenterna ihop plockade slängde jag mig på soffan och kastade benen på bordet.
Daniel sa att såhär mycket gäster har det nog inte varit förut, men förra året var det flera som var bortresta på Matildas födelsedag som iår kom på kalas, och fast det var mycket gäster var det många som inte kunde komma med och fira. Skönt iallafall att bara behöva ordna ett kalas per höst. Vi firade alltså både Mathias 1 års dag och Matildas 3 års dag med ett gemensamt kalas.

Lite harmar det att jag stod i köket när de första (och flesta) gästerna kom medan jag ännu hade allt på hälft i köket och jag missade barnens reaktioner. Och jag hade ju ingen aning om vem som hämtat vad, fick fråga mamma som hade lite mera koll då hon hjälpte till med ena barnet att öppna.

Om man nu lite sku känna på de.. 




Mathias tyckte allt som redan var öppnat var roliga än paketen han fick, dessutom var det bara Matildas presenter han ville se på :D 
 

Och Matilda lekte hellre med Mathias bilar
Kakan som mer än räckte och blev över! (Flera gäster som "avbokade" när största jobbet redan var gjort)


Matilda fick ingen egen kaka men en stor muffins så hon fick blåsa ut sina egna ljus, men hon var nöjd med sin "kaka"

Keep it simple, vaniljmuffins med hallonfrosting, mockarutor, mammas bullar och skinkpaj. Popcornen hade bra åtgång och skålen var tom före kvällen :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)