24 januari 2017

Årliga Stockholmkryssningen

Iår bröt vi mot traditionen att åka med barn och min mamma till Stockholm på vintern. I år blev det en barnfri kryssning med Mathias guföräldrar. Vi åkte dagen efter vinterns värsta storm och fick lite gunga i efterdyningarna när båten körde ut från Helsingfors, men sedan gungade det inte så farligt. Båten var nästan helt tom, har nog aldrig varit på en så tom Svergie-båt förut! Vi åt buffé som hör till, chillade i hytten och kollade in butikerna. Vid 12 tittade vi på midnight-showen som verkligen inte var i min smak. Så jag lämnade Daniel kvar och gick till hytten och sova :D.
Fredagen började vi med att skåla för födelsedagsbarnet, tur ingick skumppan i morgonmålet ;). I Stockholm var det halvsoligt och folktomt. Karlarna ville inte gå in i alla butiker som vi gick förbi så vi delade på oss och träffades sedan i misstag utanför en butik. Det blev en hel del butiker men inte så mycket shopping för det. Vi åt lunch på BurgerKing då karlarna ville ha skräpmat (krabbis?) och så sa vi åt dem att gå in på en pub medan vi ännu lite går i butiker. Via Hemköp till tunnelbanan och så mot båten. "Det är långt att gå från tunnelbanan till terminalen" sa någon för något år sedan åt mig. Jag höll inte med, knappt 1km att gå. Men nu, när det byggts en ny terminal så var det nog sjukt långt att gå! Från gamla terminalen (som inte fanns mera) till den nya säkert halv kilometer och sedan ännu från terminalen till båten. Man fick nog vardagsmotionen inklämd där! Trötta och sluta tillbaka på båten, lite vila och sedan tog vi bikinin och gick till badavdelningen. Åtminståne en timme badade vi bubbelpool och bastu, mest ångbastu. Och sedan var nog fötterna så svullna att ballerinorna inte ens rymdes på fötterna. Skumppa i glasen och så fixade vi oss färdiga för kvällen. Åt middag på Kaptenens restaurang och sedan blev det drinkar i nattklubben. Bändet spelade helt okej musik så vi t.o.m tappade bort oss till dansgolvet med ungdomarna, och någo barn som kom och dansa med oss (??). Nattmat och sedan krypa under täcket. Innan vi kom i hamn hann vi ännu shoppa det sista i taxfreen och äta oss mätta på morgonmålet.
Skönt att få umgås med dessa vuxna också någongång utan barn! Får se, kanske det blir en till kryssning nångång ;)

"Hej vi har int tagi nån bild på oss!" 

Under kvällen hann vi nog ta några till 

Billiga fynd, från Hm förstås. 2 tröjor och en festskjorta. Vardagligare klackskor sökte jag och hittade inne på Skopunkten för 99kr. Mascaran, foundation och hårspray från taxfreen. Vi köpte en mascara med Nannu som tydligen var vattenfast fast det inte sto någonting om det, som tur fick vi byta den. Fast ganska behändigt när mascaran jag lagade på fredagsmorgon ännu var fint kvar på lördagen efter allt badande och duschande. Mina fransar är så sköra så idest inte börja gnugga loss mascaran när den inte lossade med putslappar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)