6 mars 2017

Sportlv

Barnen hade sportlov från dagis då det var stängt och fick vara hemma med momi 2 dagar innan också jag och Daniel fick några dagar extra ledigt. Vi hade tänkt att vi sku göra sånt som Matilda tycker är roligt så på onsdagen packade vi simdräkt och handduk och for till simhallen. Första gången för Matilda i stora simhallen. Hela morgonen hade hon stolt berättat att hon kan simma och hur roligt de ska bli att fara och simma, nå när vi kom dit ville hon inte ens gå i vattnet. Tog henne i famnen och så kom vi nog i vattnet till slut. Hade glömt hur kallt simhallsvattnet är! Vi böt till babybassängen där det var varmare vatten och fanns leksaker att leka med. Sedan ett snabbt varv via bubbelpoolen innan vi tyckte att det räcker för denhär gången. Matilda var inte riktigt av samma åsikt men vi lovade att vi kommer en annan gång pånytt. Eftersom det var sportlov så var ju simhallen ganska välfylld, nästa gång blir nog en tidpunkt då det hoppeligen är tommare.



Följande eftermiddag blev det ett besök i slalombacken för att prova Matildas egna skidor. Hon tröttnar ganska fort så det blev inte något långt besök men nu får man svetten upp när man skuffar upp henne för backen och springer ner bakom henne.


På fredagen packade vi iväg oss mot slalombacken direkt på morgonen, solen sken och det var betydligt trevligare att vara ute i solsken än torsdagens slaskväder. Idag var det Morfars tur att skida med Matilda och helt på skidor han också. Matilda var inte på sitt bästa humör och det blev väl bara 5 åk innan hon slängde sig på marken och skrek att hon ska ha franskisar, hohhoh. Nå det var bara att gå in till cafeterian och beställa franskisar, det var ju ändå lunchtid redan. Med magen mätt var det roligare att åka, det gick bättre också. Och Mathias som gnällt ungefär hela förmiddagen och vägrade åka rattkälke gick också med på att åka rattkälke med sin mamma en stund. Hårt ska de gå, han bara skrattar! 



Mathias sku mer än gärna ha provat slalomskidor men fick nöja sig med flataskidor, en stund var det roligt att fara framåt själv på skidor.

På eftermiddagen kom familjen L hit och vi mammor rymde iväg. Barnen och papporna blev ute och åka pulka och rattkälke. Vi var ett varv till kirppis och städa bordet, matbutiken och snabbt in på Cubus och HM. Hemma hade karlarna redan börjat förbereda middagen; älgköttshamburgare. Barnen var inte så förtjusta i hemlagade hamburgare och åt ingenting, men det var nog så gott! Det blev en ganska lugn kväll då 2 flickor blev sjuka så det var mest film och soffa som gällde. Lite bastu förstås. 



Lördag och söndag blev sen igen vanligt veckoslut, Daniel var ute i skogen nästan hela lördagen och jag gick ut med Mathias på eftermiddagen. Matilda spenderade lördag och söndag med momi och mofi då de sedan sku på resa. Söndagsmorgonen tog mitt sportlov slut och jobbet kallade igen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)