19 april 2017

En hel månad har gått

Halva April och påsken redan förbi, nästa vecka är det redan vappen. Denhär våren har bara gått på av sig själv. Fast det ute så gott som är vinterväder med 0 grader och iskall blåst. Till påsken fick vi plocka fram vinterhaalaren till barnen, så kallt är det ute igen. 
Barnen fick ett extra långt vår/påsklov då de varit hemma halva April. En tisdagmorgon klampade vi in vanlig tid 6:15 på dagis och möttes av lappen "på dagis har vi nu magsjuka". Ringde mamma och körde hem barnen tillbaka. Fixade barnvakt följande dag och sedan var jag själv ledig så barnen kunde vara hemma. Är så enormt tacksam över våra familjer som hjälper till och ställer upp då det behövs! Följande vecka var Matilda lite febrig så då fick de också vara hemma från dagis båda två. Så igår var alltså första dagisdagen denhär månaden. Men det verkade göra gott för dem att vara hemma några veckor fast de nog saknade sina kompisar. 

En bildbomb på vad vi sysslat med den senaste månaden 

Snabbesök på ikea med Nannu och "babysarna". Kvällen spenderades som vanligt med god mat, lek och bastu. 

Vi tog en barnfri kväll tillsammans med våra vänner, åt sniglar och drack vin så det som syns på bilden blev nästan allt över :D 

Barnen spenderade en natt hos morfar. Båda trivs så bra där då det finns massor att se på, de brukar gå till stranden, parken och slalombacken. 

En fredag var vi på dejt med barnen. Började med ett kex och kaffe tills butikerna öppnade. Sedan fick Matilda handla för egna pengar inne på Tiger. Shoppade ännu i några andra butiker innan det var lunchtid och vi for hem. 

Sådär extempore bestämde vi på morgonen att vi far på vår-mässa då den ordandes. Tanken var att se på lekstugor och kanske hitta något bra erbjudande, lekstugor fanns inte så många att se på men vi beställde iallafall en som borde komma inom April. Daniel fastnade för olika lusthus och sprang in i typ alla tillsammans med Matilda. Men nä, ett sådant släpade vi inte hem ;)

När pappa bygger med duplo.. 

Vi har pysslat och målat med fingerfärg

Vi gjorde påskvidekissor med Matilda och hennes gumor en dag medan Mathias sov. Vi sådde också påskgräs i burkar vi målat. 

Halvsjuka barn som måste aktiveras med någonting, då blir det oftast modellera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)