5 juli 2017

Midsommar på Åland

Tycker att vi allti haft bilen helt proppfull med saker när vi åkt iväg till Åland, och var förvånad över hur tomt det blev i farmarens baklucka när alla väskor var inlastade. 

Njöt ute på däck. 

När barnen äntligen somnat till natten dukade Ida fram en god ostbricka och hällde upp lite rödvin åt oss. 

På fredagen önskade vi sova länge men våra barn vaknde redan kl 6 -.-. På förmiddagen kom Sibbo-borna på kaffe och sedan var det redan dagsvilatider. På eftermiddagen besökte vi midsommarstången som redan var uppe när vi kom fram. Någon dans runt stången blev det inte så var ett ganska onödigt program, tur stressade vi inte dit. 

Lite lek i Degersand innan vi körde hem. Barnen lekte så snällt tillsammans. Sedan var det bara att ta itu med nattningen och få alla i egen säng. Lite gott till oss vuxna och en film i tv:n. 
Lördagen började med ösregn så efter morgonbestyren tog vi oss till Leklandet där vi sprang av oss i 2 timmar. Mathias var i himmelriket, en enorm gräsmatta där han fick springa fritt och massor med rutchbanor att komma huvudlöst nerför. Matilda var lite försiktigare men hade nog också fart på.

Leklek, ingen stress och inga tider att passa. 

Mathias var omölijg med trappan så jag satt honom på jäähy i en gammal bilstol, sedan blev den en rolig leksak för honom och Alissa. 
Vi firade midsommar på lördagen och Ida fixade ihop allt möjligt gott som bara smalt i munnen. 

Till efterrätt åt vi marianneostkaka utan jordgubbar då det inte fanns att köpa. 
När solen visade sig på kvällen och barnen klättrade längs väggarna tyckte jag att vi går ner till havet, förstås började det regna medan vi klädde på oss men vi gick ändå. När nattningen var över blev det middagsrester och Johan Falk. 
Söndagmorgon blev det att packa ihop, tack för oss och åka mot Mariehamn. 

Det blev en lugn midsommar, en midsommar utan tidtabell (förutom båtens) och stress. Alla 4 barn kom bra överens direkt trots att de inte träffas så ofta. Tackar Ida och M för gästvänligheten och att vi fick låna i deras sovrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)