19 juni 2013

Ålandsresan

På fredag eftermiddag när allt var packat startade vi vår resa mot Åland. Det blev några extra stopp på vägen. Först var vi till Shell i Borgå och träffade en kompis. Följande stopp var på rampen ner till Åbo motorväg. Där stod trafiken stilla och vi kröp fram flera kilometer innan vi äntligen var förbi vägbygget som stökade till trafiken. I Lojo stannade vi och åt lite. Därifrån köpte vi också en present med oss, som för övrigt var mycket uppskattad och omtyckt. Från Lojo Abc tog vi oss vidare till följande Abc i Raisio. Där träffade vi Seba för att uppdateras om varandras liv. Vi fick också träffa hans nya flickvän.
Vi tog lite sightseeing på vägen till Daniels syster där vi skulle övernatta. När vi kom dit gick vi direkt och sova. Där var ingen hemma, jag skulle så gärna ha villa träffa småflickorna..
Trots att vi var i tid i hamnen för att checka in behövde vi inte vänta länge innan vi fick lov att köra ombord. Vi gick direkt till moronmålsbuffén för att få i oss morgonmål, tur hade vi som fick komma in fast det var fullbokat. Spenderade sedan några timmar med att göra ingenting, lugn och ro fick man inte då hela båten vara full av 11-åriga fotbollsspelande huliganer som sprang omkring. När spa´t öppnade gick vi dit för att bada bastu och duscha. Vi var de enda kunderna, lite extra lyxigt! När vi var rena och fräscha gick vi till TaxFreen och handlade och så var vi redan i Mariehamn.




Vi mötte upp Ida och Marcus och gick för att äta lunch. Sedan vandrade vi omkring lite på gågatan men det mesta hade redan stängt. Vi besökte det nya shopping-centret innan vi tog matbutiken för att handla mat till dagarna på Eckerö.
På Eckerö lös solen och det var så varmt att vi kunde laga mat och äta ute. Det blev paella i muurikkan, gott men helt för saltigt! Sedan blev det girl-talk och prat om livets allvar med Ida medan killarna kastade pil ( i flera timmar!). Jag var den första som gav upp och gick och sova, då var klockan redan 12.



På söndagen vaknade vi till regn och rusk. Slappade på soffan i någon timme innan vi bestämde att nu åker vi  på rundtur på Eckerö. Och bäst som det var så började solen också lysa! Vi var till Käringsund där vi åt lunch och gick omkring en stund.


 

Sedan körde vi runt till bland annat Eckerö-hamnen, gästhamnen, någon campingplats och sandstrand. Vi fick se Post- och tullhuset och Ålands Jakt och fiskemuseum.



 

På kvällen grillade vi (eller pojkarna fick stå ute i regnet och grilla medan vi flickor fixade det som kunde skötas inomhus). Till efterrätt blev det muurikka-plättar med grädde och jordgubbar. Och skumppa! Kvällen avslutades med soffliggande och Wallander på tv.


Aina on mainio sää grillata!


På måndagen packade vi ihop våra saker och började hemfärden. Vi spenderade någon timme i Mariehamn och gick i butiker. Kunde hålla mig från att köpa en massa saker! De fanns ju så fina saker man sku villa ha, och allting med svensk text. 
Vi fick åka nya Viking Grace på hemvägen. Snygg båt, allting var ju nytt och fint. Vi slog läger vid en spelmaskin, jag med en bok som sällskap medan Daniel underhöll spelmaskinen med pengar. 



Blev ett helt för långt inlägg, hoppas ni endå orkar läsa! :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)