9 maj 2014

6 månaders update

Hemska saker så tiden springer iväg! Matilda blev 6 månader på tisdagen. Mammas lilla baby är inte så liten mera :( Igår var vi till rådgivningen för lite uppdatering av måtten; 8545g och 68cm. Ingen lätt klump att bära omkring på! Matilda är en duktig och aktiv flicka, tyckte rådgivningstanten. Hela tiden igång och snart kommer hon nog att fara iväg, gissade tanten. Och jag håller helt med.
Matilda svänger sig till mage innan man hinner blinka och sedan börjar hon tvinna runt som klockans visare, undan går det! För någon dag sedan hittade hon också backen så nu backar hon bort från sin lekmatta hela tiden. Hemskt hemskt gärna sku hon också fara framåt, men det har hon ännu inte kommit på hur man gör. Hon drar nog benen upp under sig men hjälper inte till med armarna. Igår försökte hon fara efter en leksak men mattan var så hal att hon inte kom framåt fast hon försökte dra sig med armarna. Hon ligger på mage och sprattlar med händer och fötter i luften, hon vill ju framåt!
Sitter rätt så stadigt när hon är pigg men faller omkull efter en stund. Gåstolen och hoppgungan är nya favoriter som hon nyligen fått i bruk. Hon är inte så intresserad om man visar leksaker åt henne, men lämnar henne ensam med en leksak undersöker hon den noga. Och smakar på den. ALLT ska i munnen. Sätter tutten själv i munnen när hon hittar en. Inga tänder ännu men det kliar så otroligt, tar ut tutten och tuggar på fingrarna ibland. Äter allt det bjuds på, men mjölk och välling är ännu favoriterna.
Matilda är inte blyg av sig, men om någon kommer pang rakt på blir hon rädd, och efter det vill hon inte riktigt se på personen. Hon vill själv titta en stund på avstånd på nya människor, sedan är det inga problem att de pratar med henne.
Aijuu, idag när hon tvinnande omkring försökte hon dra sig upp mot förstärkaren men fick inte fast någonstans så hon kom inte upp. Dags att sänka sängbottnet ?

Hmm, där e någo kiva.. 


3 kommentarer:

  1. Oi va stor o duktig flicka :) Emmi va 68 cm, 7600g :D

    SvaraRadera
  2. Sänk bottnet häldre tidit än när d e för sent.. :) hon sover ju (vell) hela natten så du har knappast nytta av att den är oppe. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tycker hon blir så långt nere sen :( :D sover hela natten jo, men de betyder int att hon pirrar efter tutten så nu e ja opp flera gånger i natten o sätter tutten, nu dessutom svänger henne bort från mage..

      Radera

Tack för din kommentar :)