9 juni 2014

210 dagar

Matilda 7 månader


En vecka innan 7 månaders dagen började hon dra sig framåt. Ett tu tre så for hon bara iväg. Nu går det redan undan med fart. Helst ska hon ju till alla eluttag och sladdar hon ser, så det blir en del nekande här. Hon grinar bara, "he-heh-hehee" säger hon och så far hon iväg med dennaste fart!
Gå-stolen kör nu hon nu riktigt proffsigt. Tvinnar omkring köket-vardagsrummet-tamburen. Backar och snurrar runt.
Sittande går bra, helst ska man inte hålla i henne, tycker hon. Att sitta i soffan och leka är roligt. Fast golvet går också lika bra.
Hon äter allt, och duktigt. (Fast de 2 senaste dagarna har hon bara gnällt vid matbordet, undrar om det tar sjukt i munnen när hon äter, när tänderna är påväg?). Förra veckan provade vi på makaroner, utan magknip, jihuu! Lite pruttande led hon av men hon märkte själv inte av det. På torsdagen fick hon också råg-havregröt, utan magknip. För 2 veckor sedan tog pulvergröten slut så det blev vanlig havregrynsgröt, 2 dagar mixade jag den slät och sedan har hon ätit den "som den är".
Leksaker tycker hon om så länge man kan sätta dem i munnen och gnaga på dem. Fast ibland är det roligt att också bara se på dem.
Pottan sitter hon på dagligen, och ganska bra har vi lyckats tajma att hon gör nummer 2 på pottan varje dag de senaste veckorna. Hon sitter lugnt och stilla om någonting är påväg, när hon är färdig försöker hon komma bort därifrån.
Jag var med henne på vågen idag och hon väger ganska exakt 9 kg. I kläder använder hon storlek 68-74. Foten hennes är 10cm lång och jag har äntligen hittat något att ha på hennes fötter! (Storlek 16/17 är slut överallt.) 

Ungefär såhär ser våra dagar ut
07-08 Matilda vaknar, mornar sig och inventerar sängen en stund
08-09 Vi äter morgonmål, havregrynsgröt och mjölk. Pottbesök och morgontvätt, påklädning
09-11 Vi umgås och leker, ibland sover hon förmiddagsvila ca 30 minuter, hon behöver den för att orka äta lunch men hon tycker inte hon ska sova
11-12 Till lunch äter Matilda hemlagad grönsakspuré och mjölk. Sedan äter jag och Matilda får se på
12 Om hon inte sovit på förmiddagen går hon ut och sova direkt efter lunchen, ifall hon sovit en stund brukar vi leka efter lunch
13 Senast då går hon ut och sova dagssöm, sover mellan 2 och 3 timmar
14-15 Vaknar från dagsvilan och äter mellanmål
15-17 Är vi hemma så hittar vi på något, ofta åker vi iväg nånstans denhär tiden
17-18 Middag, grönsaker och något kött (hemlagat förstås!) och mjölk
18 Har hon sovit dåligt under dagen försöker jag få henne och sova ännu en stund denhär tiden, om hon bara sovit 2 timmar på hela dagen orkar hon inte vara vaken från 14 ti 20, det blir bara en massa skrik och gnäll 
18-19 Pappatid för Matilda, eller familjetid
19-20 Kvällstvätt och nattvälling, och så i säng. Hon somnar själv, ibland direkt, ibland nojsar hon på en god stund innan hon får fast i sömnen
20-07 Sover i egen säng hela natten, gnäller ibland i sömnen, har nu lärt sig sätta tutten själv i munnen på natten

Havregrynsgröt e mums!

Sandaler för 1,5 som är passliga

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)