22 juni 2014

Baby packning

Det var en hel del som behövdes med för Matildas skötsel och varande. Det blev att fundera noga vad som behövs och när. Vad som skall packas vart.
Kläder skulle det gärna finnas för mycket än för litet. Och en stor del av hennes kläder blev oanvända fast jag inte ville ha samma kläder varje dag. Mest använde hon försts UV-dräkten. Trasor och handduk skulle ju också förstås packas med.
Matportioner hade vi nästan 20 stycken, plus mellanmål och grötpulver. Mjölkburkar, mjölkpulver och välling. Jaa ni som har barn vet hur mycket mat det går åt, och när man ska packa mat för en vecka ser man hur mycket det faktiskt sjunker i en så liten människa!


Funderade länge vilken som är bättre att ta med, vagnen eller kärran. Packade ihop dem och jämförde, i storlek var det nog inte så stor skillnad. Det var kärran som fick följa med. Och det var nog bästa alternativet, så mångsidig som den är! Till kärran behövs det förstås lite utrustning som dooky, myggnät och solparaply.

För att kunna vara ute hade vi med ett "strandtält" som vi bara använde bottnet av. Där kunde Matilda fara omkring bäst hon ville.
Bilstolen släpade vi också med oss ifall vi sku ha fått ta in den i planet, men fast det fanns lediga platser fick vi inte in den. Nå den kom i alla fall i användning i Turkiet när vi åkade buss till hotellet. Försäkerhets skull ville jag också ha med den ifall vi sku få ett hotell mitt i ingenstans och behövt åka taxi.
Bärselen var praktisk på flygfältet då man måste lämna kärran i incheckningen. Så med Matilda säkert på magen hade jag händerna fria att bära kassar. Och fast hon är tung är det ju betydligt lättare att ha henne i bärselen än att bära henne i famnen.
Vattenkokare och matvärmare hade vi inte klarat oss utan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)