23 juni 2014

Matildas resa

Igen så måste jag säga att Matilda var så duktig under hela resan! Hon verkade inte reagera just alls på att vi var någon annanstans än hemma. Mest förundrad var hon kanske över att hela tiden få umgås med mamma och pappa samtidigt. Och hon som är van att leka för sig själv blev eventuellt lite stressad av att hela tiden ha mamma eller pappa brevid sig. Men det gick bra :)
Hon tappade inte sin dygnrytm fast ditresan gjorde att hon var vaken mitt i natten och på söndagmorgon vaknade hon kl 7 som vanligt. Det varma vädret och att vara ute så mycket gjorde henne extra trött och hon sov 3-4 dagsvilor under dagen. Mellan 1 och 2 timmar långa. Och så sov hon ännu hela natten.

På dagarna satt vi ute vid polen. I skuggan under träd och parasoll bäddade vi ut filten så hon kunde röra sig fritt och leka. Vi turades om att sitta med henne i skuggan och den andra fick lata sig på solstolen så länge.
När det var matdags för Matilda gick vi in på rummet och äta, någon matstol fanns det ju inte där men hon satt bra på sängen och åt. De första dagarna smakade inte maten riktigt för henne och vi gav mera mjölk istället. Ibland fick hon mjölken först och maten sedan för att garantera ordentligt vätskeintag. Frukten vid mellanmålet byttes också ut till mjölk. Vatten lärde hon sig dricka under veckan och det var skönt. Från lunchbuffén tog vi ibland lite gurka och melon åt henne som hon fick gnaga på. 

De dagar som det var som varmast fick Matilda lite doppa benen i barnbassängen. Det var roligt och hon skulle nog gärna ha blivit där och plaska. Men jag var ändå lite rädd för bakterier så ansiktet skulle hållas långt ifrån vattnet. 
På kvällarna brukade vi gå omkring lite och då trivdes hon bra i kärran. Hon fick se sig omkring och somnade alltid efter en stund. Hon har sovit så mycket att hon har vuxit och lärt sig en del nya saker också; hon stiger upp och stå i kärran! Och så har hon lärt sig prutta (eller vad man nu ska säga) med munnen så det bara flyger dregel omkring :D



Det är en rikgit charmare till dotter vi har också. Det har ingen skillna var och vem hon träffade. Alla skrattade hon åt så deras hjärtan smalt! Flera av hotellets personal kom hela tiden och pratade, skrattade och gullade med henne, på avstånd vinkade de och pellades. Direkt som vi kom till restaurangen kom de och tittade på henne, sov hon så kom de genast som de såg att hon var vaken igen. 
Två stycken armband lyckades hon charma åt sig, dem ska vi spara åt henne!




 

Vi gav så mycket extra mjölk åt henne att pulvret vi hade med hemifrån tog slut men det var ju inget större problem än att vi gick till närmaste butik och köpte mera pulver åt henne. Samma sak som finns hemma i våra butiker bara me annat namn!
Kranvattnet i Turkiet är ju inte rent så vi "diskade" alla flaskor och delar med kokande vatten. I slutet av veckan hade mjölken brunnit fast i flaskorna men det var ju nog ändå rena... Till mjölken och gröten fick hon flaskvatten som vi försäkerhetsskull ännu kokade upp. Lite extra jobb med alla flaskor och så men jag tycker ändå det var enkelt att rengöra flaskorna. Och att ha med engångsskedar och pappersmuggar var ju nog det lämpligaste. Ingen disk och det fanns alltid rena.


 På flygfältet i Alanya. Behändigt att bilstolen ryms i kärran! Den är ju inte på något sätt fast men den stod stadigt där och vi körde ju bara på släta golv :)

Matilda var lätt att ha med på resan, nöjd är hon ju för det mesta, ingen skillna var <3

1 kommentar:

  1. Stora flickan redan! Så kiva att höra att de gått så bra! Småbarn anpassar sig ju ganska bra också fats man itn sku kuna tänka sej de :) Äntligen fick ja tid att kommentera också!!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)