23 augusti 2014

Möhippa

Dethär inlägget sku publiceras 23.8 när jag skrev det, tydligen har det inte kommit upp..

Förra lördagen var det finaste Nannus möhippa. Vi samlades i Nickby och inväntade den blivande bruden som anlände med traktor. Hemma hade hon fått klä på sig en bonde-utstyrsel, och som hon själv utryckte det "dehär e int alls min stil" kan man tänka sig att hon blev glad då hon fick byta om till sina egna kläder. Efter att kläderna var bytta och vi väntade på taxin som tog oss till Helsingfors fick Nannu visade vad hon hade packat med sig. På fredagen hade hon nämligen fått post, ett brev med en packningslista innehållande diverse saker, som hon inte hade någon användning för på lördagen. Det var för att förbrylla henne och ge henne en liten tankeställare till vad hon behöver sakerna. De flesta sakerna kunde hon ändå lämna i Nickby och behövde inte bära omkring på vispel och leksakshäst :D.


I Helsingfors blev vi avsläppta utanför en MakeUp-bar där 3 sminkare väntade på att få göra oss ännu vackrare ;). Vi dukade upp med medhavd lunch; skumvin, sallad, batong och choklad. Efter 3 timmar var vi färdiga att gå vidare. Ner mot havet styrde vi fötterna och där fick bruden kvällens outfit. Och en första uppgift. Ex:en skulle slängas i havet, den lilla stenen hon valt räckte bra till.





Direkt efter följde följande uppgift, kvällens budget skulle tjänas in. Nå dagens folk är ganska otrevliga och förnäma så det var inte många som ville köpa en muffins för att sponssa bruden. Lite besvikna satte vi oss ner och upp de resterande muffinsarna. Bra passade de i våra magar också.


Vi satt i Esplandsparken och njöt av det fina vädret ända tills det var dags att gå till Amarillo där vi hade bordsreservation. Maten gjorde oss alla dåsiga i den mörka restaurangen, och jag höll bokstavligen på att somna sittandes vid bordet! När vi kom utomhus igen lättade tröttheten lite och vi gick några kvarter uppåt till en mysig bar med uteservering. Satt där i någon timme innan vi gick ut och funderade vad vi gör till nästa. Nästa blev hemfärd åt olika håll med ett löfte om en danskväll i höst för att kompensera att det uteblev från möhippan.

 Frågor för bruden att svara på gällande den blivande mannen, som gett de rätta svaren. 

 En av de finaste människorna jag vet <3 Jag hoppas du hade en oförglömlig dag och att du är nöjd över din dag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)