16 september 2014

J & A

Vi var ju på bröllop för lite på en vecka sedan, nu tänkte jag göra ett inlägg om det. Finns massor med bilden från den dagen när vi slog ihop bilderna från 2 kameror. Brudparet har fått en skiva med nästan 700 bilder så de bilderna jag visar här är bara en bråkdel. Valde också bilder där det inte så tydligt syns ansikten på människor jag inte vet om dom vill synnas här. 

 Vigseln förrättades i Sibbo gamla kyrka. Vigseln var passligt lång, mycket personlig och rörande. Datumet var inte valt på måfå utan hade en stor betydelse i deras liv.

 Färgtemat på bröllopet var i min smak, och om man kan säga naturigt och romantiskt i samma mening, så tycker jag det beskriver ganska bra. Medan vi väntade på att brudparet sku anlända till festen bjöds det på dricka och små "smörgåsar" med mössö på. Maten var helt otroligt god, bröllopskakan var helt i min smak. Gästboken var ingen vanlig bok utan en påhittig tavla som inte bara blir glömd i bokhyllan. På väggarna fanns bilder på brudparet genom tiderna, deras historia. Utanför lokalen fanns en mopo med diverse saker på släp och en skyllt med ord som beskrev hur allting fått sin början.

 Lite portättbilder. Brudens klänning var precis hennes stil, elegant och vacker. Och hon hade det finaste halsbandet runt halsen.

Brudparet hör till våra närmaste vänner och det var fint att få vara med och dela deras dag. På bilden till vänster får brudparet se hur lika de tycker om bl.a. vem som städar, vem lagar bättre mat, vem väljer musik. För de mesta eniga men lite olika måste man tycka, annars blir det tråkigt! 

På programmet fanns ju också det som hör till, bröllopsvalsen (en bild uppåt), bukettkastning, strumpebandskastning (se bara hur han springer framför alla andra och nappar bandet!).

Brudparet hade också lite program för gästerna, för att vi gäster sku veta vem som är vem. Polttarit-gänget uppe och visa sig, berätta för gästerna om dagen och överräcka ett album med bilder åt bruden. 
Och ribban är satt högt för blivande brudgummar; denhär brudgummen hade nämligen skrivit en sång till sin fru! Som han sjöng med hjälp av sin gitarr. Han berättade också kort om hur allting börjat, det var roligt att höra (för dom har ju varit tillsammans i evigheter och vi har inte kännt dom lika länge). Han sjöng också en annan sång som har stor betydelse för dom. När brudgummen blev bortrövad av bestmännen fick bruden läsa upp sin dikt hon skrivit, där vi på polttarit gett henne några ord. 
Bandet spelade bra musik och det fanns alltid någon som dansade. Framåt natten började pojkarna jora ordentligt, och imellan var det riktigt trångt på dansgolvet. 

Hela allt ihop var jätte bra planerat och ordnat, de har verkligen varit små arbetsmyror som åstadkommit det här med en liten budget på en kort tid. Flera års planerande kan knappast bli bättre än det här var. Så deltog man i denhär festen och planerar att gifta sig inom kort, har man mycket att mäta sig med! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)