10 februari 2015

Kryssning till Stockholm

Enligt tradition var vi på kryssning till Stockholm förra veckoslutet. Någonting som förut hette "gratiskryssning" men som nuförtiden nog kostar en hel del fast man får en ordentlig rabatt på hytten. I år valde vi Silja Serenade då den varit uppe på dock och fått ett ansiktslyft i höstas.
Med oss hade vi alltså mamma och F, eller hade de med oss ?

När vi installerat oss i hytterna var det dags för mat på Grande Buffé. Buffén hade som på Symphony gått igenom en totalrenovering. Nytt och fräshct, och ljusare än tidigare. De kalla maträtterna som salladsbordet och fiskborden är nog de bästa. På varma sidan hittade jag just ingenting gott. De har också ett taco-bord nuförtiden. Efterrätter fanns det massor av, och de hade tillochmed Runebergstårtor! Och pehmismaskin. Matilda som annars tycker om att äta fingermat smakade typ inte ens på maten jag plockat ihop åt henne. Någonting var dåligt och 2 gånger var vi upp till hytten och prova pottan ifall det sku ha hjälpt. Till slut hade hon ändå ätit lite bröd och saltkex.
Efter maten blev det ett varv inne på TaxFreen för att handla något att ha i hytten. Spanade in erbjudandena för att veta vad jag sku köpa med hem.
Sedan gick vi iväg till lekrummet där vi testade bollhavet medan vi väntade på Mumin. Och ack, vilken favorit Mumin blev för Matilda! Jag hade nog tänkt att hon är rädd för det stora Mumintrollet, men nej. Hon sku bara krama och klappa Mumin. Och ville inte släppa iväg honom på bingo heller.



När det var sovdags för Matilda var hennes säng inte längre lika rolig som den varit tidigare under kvällen och hon sku inte ligga ner. Så efter gröt och mjölk satte vi henne i kärran och gick ut och gå. Efter en stunds tittande satte hon ögonen fast. Vi satte oss vid spelmaskinerna en stund innan vi också gick och sova. 

Matilda vaknade ju förstås klockan 7 på fredagsmorgonen, 6 svensk tid. Så vi hade lite tid att fördriva innan vi var i hamn. Nå vi hade ju tid att duscha och så. När vi gick omkring på båten såg vi nog inte många levande, några få arbetare som fyllde på i barerna. När också de andra vaknat gick vi till den italienska restaurangen på morgonmål. Helt okej frukost hade de, om jag nu inte kommer helt fel ihåg tycker jag den var bättre förra året fast det är samma koncept. 


När båten var i hamn tog vi tunnelbanan in till Stockholm. Då sov Matilda redan dagssömn. I Stockholm strövade vi omkring i Gallerian, och där omkring. Var till en bokhandel med billiga böcker. På ett café fick Matilda lunch och vi andra åt eller drack någonting lite. Drottninggatan gick vi inte mera på än ut från Åhlens och in på Skopunkten. Sista stoppen blev BurgerKing och Hemköp innan vi tog tunnelbanan tillbaka till båten. Och Matilda sov den sista timmen i Stockholm och hela vägen tillbaka till båten. 


Fördrev eftermiddagen och början av kvällen med hytthäng, lekrum och taxfree. Middag blev det på den italienska restaurangen där vi åt pasta. Och Matilda fick burkmat för att vara på den säkra sidan. Sedan flyttade vi Matilda till momi och mofis hytt för att sova natten där. Daniel ville spela spelmaskin och fast jag var dödstrött följde jag med. Jag läste bok och Daniel spelade, win-win. 


Jag hade satt väckning aningen tidigt på lördagsmorgonen och båten var igen helt folktom när vi steg upp. Matilda sov ju förstås också till 8:30 den morgonen! Morgonmål blev det på vanliga buffan där Matilda lärde sig dricka från sugrör. Att packa ihop och klämma in sakerna är aldrig lätt efter en kryssning, men iår hade vi underligt lite extra saker med oss hem, för oss var det en taxfree kass och en låda Orginal. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)