8 april 2015

Vår påskhelg

Bättre sent än aldrig, visst ?

Långfredagen hade jag kvällstur men på förmiddagen hann vi vara ute på gården en stund. Matilda fick åka traktor och så plockade vi videkissor.

På lördagseftermiddagen klädde vi Matilda till påskhäxa och överraskade Morfar innan vi for till mamma/momi på mat.
Vi hade lagat påskkort med Mat


"vaför ska ja ha på dehär", tyckte Matilda. 


När vi låg på soffan i matkoma sa Daniel att nej nu far vi på kalas. Så vi lämnade Matilda hos momi och mofi på bastukväll medan vi var på 40-års kalas. Det var roligt att träffa Daniels gamla arbetskompisar igen efter en lång tid. 

På söndagen hade jag morgontur och efter det väntade vi middagsgäster. Ganska lyxigt då jag i princip inte behövt göra någonting inför kvällen. Daniel hade fixat potatisgratäng och städat medan jag var på jobb. Och gästerna hämtade resten av maten. Och när gästerna anlänt var det full fart till halva natten när de for hem. Med 3 ungar är det livat. Maten smakade gott och barnen trivdes också en lite längre stund vid bordet, iallafall något av dem igången :D. När papporna stängde dörren till bastun hade vi 3 vrålande ungar utanför. Stackrarna ville ju också bada. Nå efter en stund fick de alla gå i badet och bastun. Vi mammor slappade och skvallrade i sällskap av ett bord fullt med godsaker. Dehär kvällarna är nog bland de bästa som finns och jag väntar redan på nästa. 


Måndag morgon och inga spår av gårdagen gäster, oj så skönt!

Till måndagen hade vi också inplanerat en del men på förmiddagen hann vi röja lite på gården. Skogsarbete är roligt att göra nu och då. 

När Matilda vaknat på eftermiddagen körde vi iväg till Nickby på kalas och därifrån sen på middag till pappa/Morfar. Blev efterätten först, men vad gör det ;). 





Då Matilda inte får äta chokladägg så fick hon en rutchbana istället, inte illa. Den lämnade vi tills vidare hos Morfar så hon har något roligt där. 

Trots att påskhelgen bara var 4 dagar och jag jobbade 2 dagar tycker jag att vi har hunnit med massor. Jag hade en super bra påsk med andra ord :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)