26 maj 2015

1½ års granskning

På fredagen hade vi Matildas 1½ års granskning på rådgivningen. Matilda var ganska tystlåten i början, tittade på leksakerna men sa just ingenting. Efter en stund blev hon lite bekvämre och började peka runt på saker och säga några ord. Rådgivningstanten hade inget att "klaga" på. Tycker Matilda är duktig och att det är bra att hon trivs så bra hos sin dagmamma.

Det är också läkargranskning vid 1½ och det var samma läkare som vi har haft alla andra gånger. En svenskspårkig trevlig ung man. Hos honom visade Matilda nog att hon gör inte om hon inte vill. Då han gav henne klossar sa hon "nä" och skuffade undan hans hand. Efter en stund när klossarna legat på bordet tog hon dem och visade att hon klarar av att bygga ett litet torn. Läkaren sa att Matilda utvecklas som hon ska och växer fint. Jag bad honom kolla in hennes fötter då hon går då de är så inåt. Han menade att de innan 2 år borde räta ut sig men skrev ändå upp att de eventuellt kan kollas av en fysioterapeut vid 2 år.

Till sist gav rådgivningstanten ännu sista pneumokoksprutan och så twinrix som vi ville ha åt henne. Vid den första sprutan ryckte Matilda bara till men när den andra kom skrek hon nästan redan innan det stack. Men det gick fort över när hon såg bloddroppen på benet och fick sätta plåster på, det var så intressant att hon glömde det sjuka. Hon klarade sig utan symptom från båda vaccinerna, som tur.

Mått (inom parentes måtten vid 1 år (7månader imellan))
vikt 12kg (10,5kg)
längd 83cm (77cm)
huvud 48 (46,5cm)


En glad tös som SKA äta själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)