20 maj 2015

Säkerhet

Idag hade vi en jätte intressant skolning på jobbet; säkerhet. Om hur vi ska bemöta farliga personer och agera i situationer där vi känner hos hotade. Det var bland annat såna saker som föreläsaren tog upp.
När han började prata tänkte jag att "nej hela eftermiddagen ska vi orka lyssna på honom" men efter en stund blev det intressant och han hade hela tiden med exempel från verkligheten. Att höra hur poliser och väktare skolas var ju helt roligt att veta. Något som man kanske kan ha nytta av i framtiden. Han berättade också lite om säkerheten på flygplan och hur lätt det är för tjuvar att fara iväg med egendom.

Inom vården kan man stöta på våldsamma klienter och kunder, man kan bli utsatt för våld och man kan känna sig hotad. För att inte tala om psykiskt våld, att bli kallad det ena och det andra.
"När ska man ringa polisen?" - Första gången tanken slår dig, då är det tid att ringa polisen. Och det gäller ju i alla situationer var man än befinner sig. Det lär ska vara lättare att ringa brandkår och ambulans än att ringa efter polis, varför det ? Och man får absolut inte förminska saker när man ringer efter polis, hällre ta lite i överkant.

Den sista timmen använde vi oss till att öva på olika grepp som vi kan ha användning för. Greppen är ju också någonting man kan behöva utanför arbetsplatsen ifall någon håller fast en. För att inte glömma alla grepp ska jag försöka få mina arbetskamrater och träna dem med jämna mellanrum.

Så nu vet vi varför kabinpersonalen på flyg sätter på sig svarta läderhandskar och hur piloternas matstund fungerar ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)