14 september 2015

Taco-kväll och kräftskiva

På fredagen hade jag lust för tortillas men tycker att det ibland behövs gäster för att orka ställa igång med det. Så frågade Nixu hit som sällskap, och fick hjälp att fixa ingredienserna. Länge sedan vi ätit tortilla, någongång på vintern så riktigt gott smakade det. Matilda åt gurka och tomat medan vi höll på att fixa i ordning så sen när det var dags att äta var hon redan mätt men åt lite gurka ändå.


På lördagen var vi bjudna på kräftskiva till Sibbo så vid middagstid lämnade vi av Matilda hos Morfar och for sen iväg till lokalen. Det var fixat riktigt fint med långbord och ordentlig dukning. Man sku ha med egna kräftor och drickbart, värdarna stod för rostbröd och sallader, och snapsen. Fast nu blev det ju inte snapsat för oss. Jag hade köpt spanska jumbokräftor och de var nog så små jämfört med de vi hade förra året! Fick skala flera stycken för att få någonting på brödet. När kräftorna var uppätna smet Daniel iväg på varpajaiset, förstås sku de bli dubbelbokning just på lördagen. Nå jag hade ju nog andra att umgås med! :) hade en lång diskussion om födande och förlossning med en man som tydligen är lite orolig och vill vara förberedd, det är nämligen ingen baby påväg i hans liv, haha. Enda nyktra på plats fick jag ju hoppa bakom ratten och köra för att hämta material till beerpong som de fick för sig att spela. Vid halv 1 kom Daniel och hämtade mig, så hem och sova.

Ena ändan av långbordet. 

Mini jumbo kräftor

Och såklart sku det sjungas innan varje snaps

Matilda hade varit glad och nöjd hos Morfar. Och duktig! Men hon blev nog så glad när vi kom och hämtade henne efter lunch på söndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)