7 november 2015

Andra veckan hemma med baby

Denhär veckan har nog gått så fort, kanske för att jag hela tiden haft lite stress över dagens kalas.
På måndagen hade Matilda dagis-dag så vi hann uträtta lite ärenden i stan och sedan bara chilla här hemma. Det var första gången som hon sa att hon vill bli hemma och inte fara och leka. Dagen hade ändå gott utan problem.
På tisdagen hade vi rådgivningsdag, hembesök. Så vi gick typ bara och väntade att klockan sku bli 14 när hon sku komma. Som jag redan skrev var allt bra och som det ska vara med en 2 veckors baby.
Onsdagen gjorde vi besöket på Matildas nya dagvårdsplats och sedan var vi antagligen bara hemma då jag inte har något minne av vad vi gjort. Dagarna flyter lixom lite ihop med varandra.
Torsdagen var dagis-dag för Matilda igen, och på morgonen fick vi veta att hon ska till Dagis. Det hade gått helt bra men hon hade inte sovit på hela dagen så hon var lagom trött på kvällen! Gick aningen på övervarv då vi kom hem från mammas där vi varit på mat.
Svenska dagen, Matildas födelsedag på fredagen. Hon vaknade redan kl 7 så det blev ingen sång och morgonmål på sängen. Hon började leka direkt och kl 8 visade vi hennes paket som hon sprungit förbi säkert 10 gånger utan att röra?! Jag hade bara köpt ett muminpussel åt henne då jag tycker det är onödigt att köpa massor bara för att hon har födelsedag. Hon förstår ju inte ännu på det sättet. Nu när hon haft kalas vet jag ju att köpa sådant hon inte fick. Som t.ex. dagisväskan. Hon var iallafall glad över sitt pussel och vill gärna pussla det fast hon behöver hjälp. Sedan gick dagen åt att baka och försöka få ordning på torpet innan kalaset. Det blev en hemma-chill-dag med lite bak-stress. På eftermiddagen råkade Matildas momi och famo komma samtidigt så vi drack lite födelsedagskaffe och åt en kaka gjord på rester.
Idag har dagen gått åt att fixa allt färdigt inför kalaset, ordna upp och städa, Fixa det sista med kakorna. Och nu är det skönt att det är över, för några veckor. Det är inte ens en månad till dopet och då är det samma rumba igen!


Matilda har hjälpt pappa med skogarbetet

Lillebror har badat första gångerna och efteråt brukar vi njuta framför takkan

Matilda vill också vara baby, och provar babykoppan

Glad 2-åring som fått paket

Dagisfotona har kommit
2 misslyckade tårtbotten på torsdagen, tänkte nästan börja gråta och lämna Matilda utan kaka. Men pusslade ihop en kaka av mina botten som fallit ihop. Förstår int varför dom int lyckas ?!


Till imorgon har vi inga planer alls, skönt. Förutom att Daniel har beställt en ostkaka att ta med till jobbet på måndagen, kan nog fort hända att han får laga den själv ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)