26 december 2015

Juldagen

Tog vi en lämplig sovmorgon och det dåliga vädret ute gjorde oss ingenting, för juldagen är ju en vara-hemma-dag. Någonting som störde mig otroligt i tonåren då mamma förbjöd mig från att fara hemifrån på juldagen, haha.
Nåjaa, famo och fafa kom hit en sväng på förmiddagskaffe och kakrester. Matilda fick visa upp sina julklappar och så plockade de lite upp i hennes rum. Mamma kom hit och fick Matilda att sova ute i vagnen. Vi tog det lungt under tiden. Och fotade lite bilder. När Matilda vaknade efter 2 timmar tog vi ännu lite bilder och så gick vi till mammas för att fira lite mera jul.
Julgubben hade varit där också, fast Matilda brydde sig inte destumera om paketen. Matilda fick öppna några paket och sedan åt vi fiskbord. Lika gott som dagen innan.


Sen tog vi itu med paketen, Matilda fick dela ut så länge hon orkade. Men allt intresse för paket och saker tog slut när hon valde det stora paketet som innehöll en traktor. Den sku förstås byggas ihop direkt och allt annat fick vänta. Så det tog lagom länge innan alla paket var öppnade.
Medan Matilda körde omkring med sin nya traktor åt vi lite efterrätt och sedan började Daniel langa hem alla saker. Matilda sku promt ha hem traktorn fast jag tyckt den sku bli där så vi lämnade docksängen där istället. Ska göra byte här någon dag mellan dom.


När vi kom hem sa jag till Daniel att den var nog tur att vi inte planerat något till juldagen för det sku nog lite ha harmat om vi fixat barnvakt och varit påväg någonstans och så är vi båda sjuka.
Matilda som sovit 2 timmar dagssömn helt för sent på eftermiddagen vägrade ju sova och till slut gav vi upp, hon fick sitta och leka i sitt rum medan vi såg en film. Sen vid 23 gick vi alla och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)