27 december 2015

Som natt och dag

Våra barn är som babysar helt olika, det är bara till utseendet de liknar varandra.


Matilda ville sova själv och inte bli störd. Henne fick man inte ens snusa på så morrade hon till. Visst sov hon i famnen som nyfödd men helst sov hon själv. Mathias sov och sover helst i famnen. Han kunde sova flera timmar i famnen den första månaden men sov han någonstans själv sov han bara korta stunder. 
Med Matilda var vi noga med att hon sku sova i egen säng och vid 2 månader flyttade hon ju till eget rum för att hon blev störd av oss. Mathias har sovit med mig från början. jag har provat ha honom i egen säng och i koppan men han sover bara en stund och börjar sedan gråta. Och jag har inte ännu orkat ta den "striden" att få honom och sova i egen säng. Han sover ändå inte fast i mig, men han tycks behöva det att han hör mig när han sover. 
Matilda älskade att sova i vagnen, när man satt ut henne kunde hon sova hur många timmar som helst, att sova inne var inte alls hennes grej. Var vi någonstans, t.ex. och shoppa sov hon hela tiden i vagnen. Mathias är inte lika förjust i vagnen och det är först nu de senaste veckorna som han gått med på att sova i den ute. Tidigare fick jag hela tiden gå ut och ge tutten för han vaknade av minsta ljud ute. De gånger vi varit till Jumbo med Mathias har han luggit vaken i vagnen flera timmar och bara sett sig omkring. 
Bilstolen var för Matilda ett bra ställe att sova. Hon somnade direkt som man satt ner henne i den, och sov hela tiden vi var iväg, och ofta långt efteråt. Mathias somnar i bilstolen bara då han är riktigt trött och oftast vaknar han direkt som man plockar ut stolen från bilen. Så i butiken brukar han ligga och se omkring, och på andra ställen är det nog bara att ta upp honom för annars blir han arg. 
Matilda trivdes alltid bra på golvet i sitt gym, både på rygg och på mage. Mathias ligger nog i gymmet men ska ha sällskap av någon. Att ligga på mage är ingenting han föredrar. 
Matilda var ett matvrak och tyckte det kom helt för lite mjölk av mig. När jag ammade henne åt hon det hon behvöde på 3 minuter och så var hon färdigt.Hon sög i sig en flaska på någon minut så det blev vakum i flaskan. Vid 3 månader valde hon ju att sluta amma helt, det dög bara med flaska. Mathias är en njutare, han trivs vid bröstet. Äter, pausar, äter. Han tar tid på sig och somnar ofta till en stund. Och garanterat får han så mycket han behöver. Han tar nog emot flaska men ser lite sur ut när han får den. 
Med tiden kommer vi säkert att stöta på fler och fler olikheter, härtills verkar Mathias också betydligt lugnare än Matilda, får se om det håller i sig ;).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)