21 januari 2016

Mathias 3 månader

Imorgon blir Mathias 3 månader. Det känns som vi haft honom här alltid, 3 månader är både en lång och en kort tid.
Idag hade vi rådgivningsbesök på morgonen. Mathias var pigg och glad, tittade sig storögt omkring på alla saker. Skratta lite när tanten pratade till honom, men inte alls på samma sätt som han skrattar här hemma. Mätte och vägde som vanligt, fint växer han ännu bara. På några veckor har han (äntligen) blivit stadig på nacken och orkar nu hålla huvudet uppe ordentligt utan att det vinglar hit och dit. När han ligger på mage har han också börjat sträcka på sig och lyfter upp sig på armarna. Han ligger gärna på mage nu när han ser någonting, bara han ännu sku förstå att sätta ner huvudet när det blir tungt, hehhe. Vi fick lov att börja öva Bumbo-stolen med honom, korta stunder i gången. Han har börjat dra sig upp från halvliggande ställning i famnen, likaså i stokkestolen så nu gäller det att han är fast. Trivs som tur ännu liggande som en baby i famnen, och det är nog det mysigaste.
Rådgivningstanten tycker han ser ut att vara 4-5 månader och inte bara 3, han är så stor och inte alls babyaktig. I klädstorlek använder han 62, beror ju förstås på plagget. Några 56or har vi ännu i användning medan vi redan fått sätta bort små 62or.
Han sover bra om nätterna, och har sedan årsskiftet sovit i egen säng tills första matningen. Han går och sova allt mellan 21 och 23, beror helt på hur han tupplurat under kvällen. Sover till 4-5 för det mesta och blir sedan och sova med mig till morgonen. Nu har han varit lite orolig om kvällarna och inte velat sova ensam så då har han fått komma brevid mig (jag orkar inte stiga upp hela tiden för att trösta honom i egen säng). Någon dagsrytm har vi inte riktigt hittat ännu. Han sover en längre vila under dagen, ibland tar han den 10-14 och ibland 13-17, beror helt på hur vår dag ser ut. Sedan tar han några powernaps ännu på det.
Han är mer än nöjd på bröstmjölk och blir ofta mätt i magen innan sugbehovt är tillfredsställt, då blir han riktigit arg när han vill nog suga men han ville inte ha någon mjölk! Så då brukar jag ge tutten och så får han mysa med den. Är annars också ganska mycket fäst vid tutten.
Han är fortfarande än nöjd baby som trivs i famnen och vill ha sällskap när han är vaken. Han blir så glad när någon kommer och pratar med honom, skrattar och pratar han också. Han följer noga med om någonting rör sig i rummet, speciellt vad Matilda sysslar med om hon är nära honom. Är ännu inte sååå intresserad av leksakerna i gymmet, ser nog på dem men ids inte försöka få fast i dem. Om någon annan ligger brevid i gymmet sträcker han nog ut handen för att ta i.

"Hyväntuulinen, jäntevä poika. Kasvaa hienosti rintamaidolla. Iho siisti. Hymyilee ja juttelee, vatsamakuulla kyynärnojassa. Saa rokotteet."

6785g (6030g)
63,5cm (60cm)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)