27 januari 2016

Sjukstuga

Det är onsdag idag, halva veckan har gått. 2 dagar kvar att ta sig igenom så är det äntligen veckoslut. Denhär veckan känns, och är, extra lång och tung!
På lördagen när Matilda vaknade från sin dagssömn kändes hon varm och jag mätte tempen till 38,5. På eftermiddagen var vi ett varv till Daniels föräldrar för Daniels sku fixa någonting där. Och efter det har jag bara varit hemma tills idag, känns som att väggarna just faller på. 
Att få bädda ner sig på soffan när man är sjuk är väl det bästa

Matildas feber gav inte med sig fastän hon fick värkmedicin och ännu på måndagen var tempen över 38. Söndag och måndag var hon ganska slut av febern så hon låg på soffan typ hela dagen och såg på barnprogram. Igår och idag har tempen varit runt 37,5 så hon har varit så pigg att hon till och med orkat leka lite. Och busa. Hon har ju inte vart ute på säkert en vecka för att det var så kallt och när det blev mildare har hon varit för sjuk för att gå ut. Igår trotsade vi ändå flunssan och vädret och gick till postlådan så vi nu ens sku få lite frisk luft. 
Ingenting har smakat åt henne så hon kommer vara vrålhungri när flunssan är förbi. Idag är första dagen sedan fredagen som hon ens ätit lite mat. Direkt på lördagkväll bjöd jag saft till henne, men det sku hon absolut inte ha efter att hon smaka på de. På söndagen åt hon inte ens glassen som vi böjd åt henne, då vet man nog att hon är sjuk när inte glassen smakar! Så hela veckan har varit lite bjuda på allt som man vet att hon tycker om för att få i henne ens någonting. Och diskussionerna med en sjuk 2-åring är nog de roligaste. 

-vill du ha glass ?
-ne'e
-okej nåmen mamma äter en glass iallafall
- nä'ä! inte äta glass! glass smakar också (osså) illa!
... och efter en stund sku hon ändå ha en glass. Så matade en halv glasstrut med sked åt henne :D

Vattenflaskan har varit hennnes favorit nu, och vad är bättre som det
Fruktpåsar e räddningen när Matilda e sjuk
Det har nog varit så tunga dagar att vara hemma med båda barnen när dom båda varit gnälliga. Igår sov ingen av dom på hela dagen och gnällde av trötthet. Mathias hade inte ro att sova ute i regnet och de gånger han somnade inne sov han inte många minuter innan han vaknade av Matildas skrik. Jag var helt färdig när Daniel kom hem från jobbet, då dagen inte haft en tyst minut och båda ungarna var fast i mig precis hela tiden. Idag har Mathias sovit en lång tupplur medan Matilda såg på mumin så jag fick sitta helt för mig själv på soffan. Nätterna har hon skrikit men Daniel har varit hjälpsam och skött henne om nätterna fast han varit vanligt på jobb. 

Idag då det redan var åtminståne 5te dagen med temp så beställde jag läkartid åt henne. Mycket slem i lungorna och öroninflammation. Fick förstås kur på så nu hoppas vi hon blir bättre fort! Hon var helt exemplarisk hos läkaren, svarade på hans frågor och lät honom undersöka henne utan ett ord. 

Nu ska vi väl få henne frisk med dehär, just idag som det kommit fram att ab-kurer förstör barns tarmflora, jippii

Att vara hemma mellan 4 väggar utan att träffa andra är verkligen ingenting för mig. Ända som varit här fram och tillbaka är barnens mofi, famo och fafa. Inte ens mammas som vanligt brukar titta in varje dag är hemma denhär veckan. Ska bli skönt att få komma ut bland folk bara hon är frisk.

Nu hoppas jag att Mathias klarar sig undan det här så vi kan fara och simma på söndagen!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)