29 februari 2016

Februaris sista veckoslut

Hela veckoslutet var det fint solsken från morgon till kväll. Nästan så man tror det är vår. Men låt dig inte luras, det är inte vår i februari!

På lördagen for Daniel iväg och se på bilar, tyvärr inte åt oss. Och Matilda som nu inte alltid är så intresserad av att gå ut, fick mitt iallt för sig att hon ska ut, tog 3 röda sekunder så hade hon klätt halare och allt på sig och väntade på mig.
Ute åkte vi lite pulkka och gick omkring på gården. Fint solsken men blåste så tusans kallt! Mathias sov ute i vagnen brevid bilen som fick agera vindskydd.
På eftermiddagen kom Nixu hit för att umgås. Vi åt ärtsoppa och sedan stekte hon plättar. Matilda åt först 2 stycken och lite senare ännu 1, vart sätter hon de ?!



Söndagen var lika fin som lördagen men med mindre blåst så Daniel tog ut Matilda på rattkälkslänk till hans föräldrar. Under tiden pynjade jag här hemma, plockade undan, dammsugade, bykade och lagade mat. Såndänt man ska göra när det är superväder ute, inte sant ? Men man måst göra det då när man inte har någon unge att se efter.

På kvällen inledde vi simsäsongen för iår. Det var äntligen dags att börja babysim, en månad efter planerat startdatum. Matildas öroninflammation i Januari gjorde att vi måste flytta simningen en månad framåt.
Jag var lite orolig över hur det sku gå för Matilda då hon är så rädd vid nya situationer och tänkte att hon kanske bara vill se på från kanten den första gången. Det är 1½ år sedan vi slutade babysimmet och efter det har hon simmat 1 gång i bassäng, för över 1 år sedan. På sommaren blev det ju bara lite plaskande i stranden så hon är nog ganska ovan med vatten. Men det gick helt över mina förväntningar och helt tvärtom än hur vi simmade de sista gångerna i babysimmet, då gallskrek Matilda och hatade vattnet, nu skrattade hon och ropade hurraaa! Hon var inte alls rädd utan gick direkt i bassängen och börjar sparka med fötterna. Det var helt som om hon hade simmat varje söndag. Det riktgit värmde i hjärtat att se hur glad och lycklig hon var över att få simma. Jag hoppas det räcker som motivation åt Daniel att komma med och simma på söndagar!
Mathias märkte nu knappt av att han var i någon simbassäng. Han åt på sin hand och var allmänt ointresserad av vattnet och de andra simmarna. Visst tittade han sig omkring men inte nu så värst intresserad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)