23 april 2016

En bra lördag

Som började orelativt tidigt då Matilda innan klockans ens var 6 stod i vardagsrummet och ropade att hon vill se "gramm" (barnprogram). Pikkukakkonen som inte ens börjar före 8 på veckosluten, helt dumt, de sku bra kunna börja 7 som på vardagarna. Nå hon fick en stund gå tillbaka i sängen men tog inte länge så satt hon igen på soffan, och Daniel satte mumin på så vi ännu fick dra oss en stund. Hoppas nu att de här kl 6 inte blir någon vana, för då ska hon nog vara 18:30 i säng om kvällarna.
När vi stigit upp och ätit morgonmål klädde vi på oss och gick ut och tog itu med vedhögen. Matilda var inte alls intresserad av att hjälpa till utan höll på med sitt eget runtom på gården. Mathias låg en stund och såg på himlen och träden innan han somnade till dagsvilan. Han sov bara en timme och vaknade när vi andra var påväg in.
Efter att vi ätit lunch och Matilda "vilat" i sängen en stund hoppade vi i bilen och for till stan. Det blev Konstfabriken där vi väntade på Morfar, som väntade hemma att vi sku ringa då han sku komma, lite missförstånd, heh. Men vi hann iallafall se på barnkläderna på H&M. Från Stadium sku vi ha nya lenkkare åt Matilda då de var på erbjudande, och de fick bli på fötterna direkt. På vägen till kassan hittade vi en balanscykel som hade så bra pris att vi måste köpa den till Matilda. (Jag har sett på cykel åt henne och den jag valt kostade närmade 100e, denhär var bara en tredje del av priset så Daniel var nöjd, och jag också). Så nu bara det blir fint väder igen ska vi ut och "cykla". I H&M var det meningen att Morfar sku köpa en sommarklänning och ballerinan till Matilda men förstås fanns det inte ett skopar där i hennes storlek! Nå vi valde en klänning och så ville Morfar att hon sku ha någonting tufft, så hon fick välja mellan en läderrock och en bikerrock. Till Mathias valde vi också en sommar outfit.

Hungriga blev vi av shoppande så vi beslöt att gå ut och äta, vi valde en restaurang med en lekplats så Matilda kunde leka medan vi väntade på maten. Visst töjde vi lite på veckobudjeten med det men ibland måste man. Sedan ännu via matbutiken innan vi var färdiga att fara hem.
Hemma blev det efterrätt och kaffe medan Matilda sov på soffan en god stund. Sedan gick vi upp på vinden för att plocka ner alla lådor med babysaker. Mössfällan hade IGEN sprungit iväg, så nu skruvade Daniel fast en så att den säkert ska hållas där. Det blir ju dyrt om mössen varje gång springer iväg med fällan vi lägger upp! Matilda var så tööt när hon vaknade att hon inte ens reagerade på att vindstrappan var nere och sku ha vila upp dit, annars är det skrik och halo när hon ska komma ner från vinden eller trappan, hur långt hon nu hunnit.
Mathias fick hoppgungan upphängd så den sku ju testas en stund, han förstod nog inte helt vad han sku göra, men han tyckt nu det var roligt att hänga där iallafall. Matilda stod brevid på golvet och hoppade jämfota och sa "hoppahoppa" åt Mathias.



Daniel for iväg på bastukväll och vårt kvällsgnäll började ganska passligt en halvtimme efter det. Klockan 20 hade båda ätit kvällsgröten och en halvtimme senare var båda i sina sängar. Mathias somnade direkt och Matilda sov vid 21. Jag har suttit och prissatt kläder till loppiset jag ska på imoron. Måst blogga nu när här int är nån som kräver sällskap :D





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)