18 maj 2016

Chill och umgänge

Lördagen blev ganska lugn och chill då Daniel var lite trött och vädret var inte heller det bästa så vi var bara ute en stund på förmiddagen innan det började regna. Matilda fick prova sin nya cykel men är ännu för kort för att klara sig själv, så vi får bara öva och öva och hoppas hon växer någon cent under sommaren. 



På eftermiddagen kom Nannu och söka mig för en kväll utan barn. Vi började på HM, härreguud vad skönt att få gå bland kläderna helt själv utan stress! Lite bråttom blev det när vi provade kläder då butiken höll på att stänga. Sedan funderade vi vart vi sku gå och äta och bestämde oss för Rafaels Stekahouse. Där var det fullt men de gav ett bord åt oss på bistro sidan, och det var riktigt bra. Det blev ribs, gott men för mig blev det lite av mycket av såsen. 


Till efterrätt blev det en caramellkaffenågonting. Vi kunde ju inte fara hem mitt i nattningen av barnen så vi gick till Old Rose på en. Där var det helt tomt fast det var lördagkväll. Vi avslutade kvällen med att gå omkring i S-market över en timme. Bara en hemmamamma kan förstå njutningen i att få gå i lugn och ro i matbutiken :D 

På söndagen gick vi ut direkt på morgonen för efter lunch var vi bortbjudna. När man konstaterar att det gått flera år sedan vi senast träffats är det nog verkligen på tiden att man igen tar en eller två koppar kaffe! Flickorna var förstås obekanta med varandra så det tog en stund innan de vågade leka tillsammans. Vi funderade om det igen ska gå 2,5 år innan nästa gång men kom fram till att det är nog lite för länge. 
Hem och äta och så iväg på simning. Matilda som är livrädd att sätta huvudet ner i vattnet så öronen blir våta vågade flyta med att hålla i ett rep ovanförhuvudet så vi gör framsteg där. Hon simmade också helt själv! Med puffar på armarna och grodfötter på fötterna sparkade hon sig fram i bassängen helt själv. Sedan avslutade vi med att sätta kläder och flytväst på henne och så fick hon en liten puff för att hamna i vattnet var simläraren tog emot henne. Konstaterade att hennes flytväst är för liten i kilo så nu behövs det en ny innan nästa gång hon ska ut på sjön. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)