13 juli 2016

En dag på Borgbacken

Eller igentligen en lång eftermiddag, men när vi kom hem kändes det nog som om vi varit där hela dagen!

För någon dag sedan bestämde vi med J att vi far med barnen till Borgbacken för att åka lite karsuell och låta barnen se någonting annat än hemmaknutarna. Efter lunch startade vi och körde mot huvudstaden. Borgbacken är populärt, många kommer med egen bil, men någonting Borgbacken inte satsat på är parkeringsplatser! Vi hittade en plats åt oss på parkeringen längst bort (som knappast ens hör till Borgbacken) och fick gå en duktig väg för att komma fram. Nå det fanns ju mycket att se på så barnen orkade bra gå.
På Borgbacken kryllade det av folk, kändes det som, fast de nu inte var helt proppfullt. Det är 5 år sedan jag senast besökt nöjesparken så någonting nytt hade det kommit och så hade en del attraktioner flyttat på sig. Vi gick omkring först en stund innan vi gick för att åka en gratiskarusell. Daniel fick ta första åket med Matilda medan jag försåg Mathias med mellanmål under tiden. Matilda tyckte det var roligt och ville åka pånytt men nu var kön så lång att vi gick vidare. Jag tog nästa åktur med henne och sedan gick vi för att äta våfflor. Efter det strövade vi omkring på området, barnen var ju helt fascinerade av allt som där fanns. Vi letade rätt på föjande gratiskarusell och där åkte barnen 3 gånger i olika bilar innan vi fick släpa bort dom. Lite måste vi ju spela också så barnen fick dra varsitt lyckosnöre och vann varsin mjukisfisk. Vi avslutade med makkaraperunat innan vi började gå mot bilen.
Det blev nästan 4 timmar på ett blåsigt Borgbacken, härreguud sådär blåste! Hade man haft peruk sku den nog blåst iväg. På kvällen kände jag att jag nog fått lite sol också och idag ser man tydliga "ränder" av gårdagens skjorta.

Det är tur att det finns attraktioner som är gratis för nu kan också familjer med mindre pengar åka karuseller. Det är ju ett ganska saftigt pris på åkbanden idag. Dessutom måste föräldern också ha ett band för att kunna åka med sina barn. Och förut fanns det olika färg på banden enligt barnens längd, helt logiskt eftersom ett litet barn inte kan åka lika många olika som ett stort barn. Att betala nästan 40e för ett åkband till Matilda är ju inte klokt, utbudet för barn under 100cm är inte sådär hemskt stort.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)