25 augusti 2016

Mjuklanda på dagis

Denhär veckan har gått ut på att introducera dagis för barnen. För Matilda är det nu inte så mycket att introducera, hon är redan så stor och vet vad dagis är fast det nu är ett nytt, stort dagis. På tisdagen var vi första dagen och hälsa på. Vi var en stund på den egna "avdelningen" och så gick huset runt och såg oss omkring. Matilda var i himmelriket, det fanns 2 dockrum att leka i. Jag tycker det är bra att leksakerna är i "stationer" och utspridda så får barnen ro att leka en lek i gången. En vuxen från dagis var med oss hela tiden under timmen vi var där, Hon berättade om dagis, rutiner osv. Tyckte det var bra att en hade tid för oss som kom på inskolning. Där var också ett annat barn med sin mamma så vi fick samma info. Mathias var nog lite fundersam men det gick över och så började han leka.
På onsdagen kom vi när de gick ut på gården för att leka så barnen sku få bekanta sig med den också. De kommer nog få ha ögonen på Mathias hela tiden då han kryper så någon inte cyklar över honom eller kör på honom med en kärra.
Idag kom vi också dit när de kom ut på gården och jag lämnade barnen där för att själv fara en sväng till min nya arbetsplats. Vid 11:30 var jag tillbaka på dagis och det hade gått hur bra som helst. Båda hade varit duktiga och ätit bra, inga problem. Om man nu int räknar att Mathias inte tyckte om pipmuggen de erbjöd honom :D. Fast vi pratat med Matilda att mamma kommer när de ätit mat blev hon så ledsen när hon inte fick gå och sova med de andra barnen.
Imorgon för jag dem till morgonmålet (så de "lär" sig att dagen börjar med gröt på dagis) och så får de vara med i morgonstunden och komma hem sedan.
Matilda klarar sig bra och kommer nog trivas, hon är redan så stor att hon behöver dagispedagogik och kompisar att leka med mer än 1 gång i veckan. Hon har nog väntat på att få fara till "stora" dagiset men nu har hon på mornarna inte varit så med på att fara, säkert för att vi har hunnit ha lektid här hemma innan vi ska fara. Det blir ju annorlunda sedan när de börjar då det inte finns tid här hemma på morgonen utan bara stiga upp och sköta morgonbestyren och så ut i bilen.
Mathias är så liten ännu att mitt hjärta nog brister över att han ska vara på dagis. Och dessutom långa dagar, tur så blir det inte ändå 5 dagar i veckan. Han är ju bara 10 månader, mammas lilla baby! Livet är hårt och det är inte ekonomiskt möjligt att bli hemma med honom..
Lite rädd är jag hur barnen, speciellt Mathias ska orka från tidiga morgonen till lunch och vilan på dagis. Lunchen på dagis är 10:45 men de sa att ifall Mathias är jätte trött kan han få äta tidigare och så komma tidigare i säng, och det kommer nog säkert att behövas. Han ska ju orka ända från klockan 6 till lunchen.

Andra babysar har klarat sig på dagis, så ska nu inte min också göra det! :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)